kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öldüren ihmale şikayet yok

Konya'daki kız Kuran kursunda 18 kişinin ölümüne yol açan olayla ilgili soruşturma sürüyor Gözaltındaki dernek başkanı, yurt müdürü ve müdür yardımcısı hakkında kimse şikâyetçi olmadı..
Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesindeki facianın ardından jandarma tarafından başlatılan soruşturma sürerken, halen gözaltında olan dernek başkanı Mehmet Göktaş, yurt müdürü Hüseyin Çömlekçi ile müdür yardımcısı Mehmet Semerci'den kimsenin şikayetçi olmadığı öğrenildi. Zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hadim Adliyesi'ne çıkarılacak. Olayla ilgili olarak başlatılan idari soruşturma kapsamında da bir vali yardımcısı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile Dernekler Müdürlüğü görevlilerinden oluşturulan komisyon incelemelerini sürdürüyor. Yapılan incelemede, patlamaya, binanın dışında bulunan LPG tankından banyo ve mutfak bölümüne giden borulardaki gaz kaçağının neden olduğu da kesinleşti.

*GÖÇÜKTEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

SON KURBAN DA TOPRAĞA VERİLDi
Facianın kurbanlarından sonuncusu da dün toprağa verildi. Çöken binadan, önceki gün durdurulan çalışmaların ardından ailesinin kayıp başvurusu üzerine yeniden yapılan aramada bulunan ve enkazdan son ceset olarak çıkarılan muhtarın kızı Şehrinaz Avcı için düzenlenen törene, Konya Valisi ve Belediye Başkanı'nın yanı sıra, kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Şehrinaz, dün öğle namazını müteakip düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında defnedildi. Bu arada olaydan sonra patlamanın detaylarını anlatan Merve Avcı da, belindeki incinme nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

BAKAN: ORTAÇAĞ ARTIKLARI
Olayda yaralanın 27 kişiden vücutlarında yüzde 40-50 derecede yanıklar nedeniyle durumları ağır olan Teslime Dağtekin de yaşamını yitirdi. Diğer ağır yaralı Fatma Özbağrıaçık'ın tedavileri Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde, diğer 25 yaralının tedavisi ise Konya'daki hastanelerde sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konya'da meydana gelen patlamada yıkılan kaçak bina nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Patlama sürecine gelinmesinde kasta yönelik eylemler olduğunu dile getiren Bakan Günay, şöyle devam etti: "Çocukların dağ başında ne idüğü belirsiz yere hapsedilmesine göz yumanlar takip edilmeli ve cezalandırılmalıdır. Bunlar ortaçağ artığıdır. Bunlar çağdaş devletin denetimi dışında da olmaz. Kim görevini yapmamışsa onların yakalarına yapışılmasını talep ediyorum ve takip ediyorum.''
Haberin fotoğrafları