kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Büşra Güneş ve babaannesi Dudu Güneş.

Kurtarma ekibi üzerine basınca hayata döndü

Aliye ÇETİNKAYA-SABAH
Göçük altındaki Büşra Güneş, kurtarma ekibinden biri sıkıştığı yerin üstüne basınca "Beni kurtarın" diye bağırdı ve kurtuldu..
Göçük altında kalan öğrencilerden Büşra Güneş enkaz altındayken, kurtarmaya gelenlerin Güneş'in sıkıştığı yerin üzerine bastığı, bunu fark eden genç kızın da "Beni kurtarın" diye bağırdığı ve bu sayede sıkıştığı yerden kurtarıldığı ortaya çıktı. Genç kızın, içine doğmuş gibi, bir süre önce ailesine yurttan ayrılmak istediğini söylediği de belirlendi.

AYRILMAK İSTİYORDU
Babaannesi Dudu Güneş, torunun nasıl kurtulduğunu şöyle anlattı: "Büşra olaydan kısa süre önce namaz kılmak için kalkmış. Abdest aldığı sırada gaz kokusunu hissetmesi üzerine durumu hocasına bildirmiş. Birinin ışığı açmak için düğmeye basmasıyla patlama meydana gelmiş. Enkaz altındayken ise kurtarmaya gelenler farkında olmadan sıkıştığı yerin üzerine basıp geçmiş. Bu arada durumu fark eden torunum, 'Beni kurtarın' diye bağırmış ve sıkıştığı yerden kurtarılmış" dedi. Babaanne Güneş, "Torunumun içine doğmuş olacak ki olaydan kısa bir süre önce bize yurtta yatılı kalmak istemediğini söylemişti. Biz de yurttan almaya hazırlanıyorduk."

*GÖÇÜKTEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...