kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fatma Karaalp

Ablasının düğününe gitti, faciadan kurtuldu

Aliye ÇETİNKAYA
4 kuzen, Fadime Karaalp'in ablasının düğünü için Konya'ya gitti. Daha sonra 4 kuzen Kuran kursuna geri döndü. Fadime ise ablası evlendiği için izin kullanmak üzere evde kaldı ve kurtuldu..
KONYA'DA 18 kişinin yaşamını yitirdiği faciadan mucize hikayeleri de çıktı. Konya merkezde oturan aynı yaştaki 5 kuzen Fadime Karaalp, Hatice Doğru, Fadime Yazıcı, Fadimana Toz ve Elif Beyza Tuğyan 20 gün önce kursa katılmıştı. Kuzenler, olaydan birkaç gün önce Fadime Karaalp'in ablasının düğünü nedeniyle Konya'ya gelmişti. Düğünün ardından 4 kuzen aileleriyle son kez olduğunu bilmeden vedalaşarak kurs için geri dönerken, Fadime Karaalp ise ablası evlendiği için hafta başına kadar izin kullanmak üzere evde kaldı. Bu da onu mucize eseri ölümden kurtardı ama 4 kuzeni kendisi kadar şanslı olmadı.

*GÖÇÜKTEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

HAYAT DOLU
Kurtulduğuna sevinemeyen ve şoka giren küçük kız, önceki gün kuzenlerinin cenazesine katıldı. Olaya hala inanmak istemediğini belirten Fadime Karaalp, "Onlar hayat doluydu. Olanlara inanmak istemiyorum. Orada hayatını kaybeden herkes benim arkadaşımdı. Olay günü sabah erken saatlerde akrabamızı arayarak binanın yıkıldığını söylediler. Biz 3 gün önce birlikte düğünde eğleniyorduk. Ölüm hayalimizde bile yoktu. Gelecek için hayallerimiz vardı" dedi. Özellikle Fadime Yazıcı ile çok yakın arkadaş olduklarını anlatan Fadime Karaalp "Biz her şeyimizi paylaşırdık. O alt ranzada ben üstte yatardım. Kurstaki hocalarımız bile siz ne kadar yakın arkadaşsınız diyerek örnek gösterirlerdi. Olayı duyduğumda kendimi orada hissettim. Canım o kadar acıyordu ki sanki bende kendimi o enkaz altında kalmış gibi hissettim" dedi. Fadime can arkadaşı Fadime'den geriye sadece birlikte çektirdikleri fotoğrafların kaldığını onu da asla unutmayacağını belirtti.

ABLASINI KURTARAMADI
Göçükte hayatını kaybeden Fadime Yazıcı'nın 11 yaşındaki erkek kardeşi Ahmet Yazıcı da aynı bölgedeki erkek yurdunda kalıyordu. Ablasıyla birlikte 3 gün önce yurtlarına dönen Ahmet, olay sabahı patlama sesini duyunca yurda koşan ilk kişilerden biriydi. Ancak ablasını kurtaramadı. Sabah namazı için abdest almaya kalktığını anlatan Ahmet olay anını şöyle anlattı: "Lavabodaydım bir anda patlama sesi geldi. Dışarı koştum ablamın kaldığı yurt yıkılmıştı ve her yer toz dumandı. Hemen koştum. Neredesin abla diye bağırdım. Yıkıntının altından onlarca kişi 'İmdat', 'anne kurtar bizi' diye bağırıyordu. Taşlar çok ağırdı kaldırmak istedim olmadı. Bir anda ortalık kalabalıklaştı. Jandarma gelince ablamı sordum ama cevap vermediler. Sonra ablamın öldüğünü öğrendim. Kursumuzun bitmesine 15 gün kalmıştı. İnanamıyorum."
Haberin fotoğrafları