kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şerife patlamada öldü. Firdevs kursa gitmedi kurtuldu.

Kardeşleri ayıran ölüm

Göksel ÇAĞLAV/KONYA
KONYA'DA inşaat işçisi olarak çalışan Mehmet Bağcı, iki kızını tatilde Kuran öğrenmeleri için yatılı kursa gönderdi. Kızlardan Şerife Bağcı, önceki gün göçen kurs binasının enkazında kalarak hayatını kaybederken, bir süre önce kursu istemediği için ayrılan diğer kızı Firdevs Bağcı ise kurtuldu. 14 yaşındaki Şerife Bağcı Konya'da ilköğretim 8'nci sınıfa gidiyordu. Geçen yıl olduğu gibi bu yaz da tatilini köyleri Bağcılar'da geçirmek üzere kardeşi Firdevs ile beraber geldi.

*GÖÇÜKTEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

FİRDEVS AYRILDI
Ailenin isteği üzerine kardeşi Firdevs ile birlikte geçtiğimiz gün Boğaziçi Yatılı Kuran Kursu Kız Yurdu'na yerleştirildiler. Bir süre sonra kız kardeşi Firdevs kursu beğenmediği için ayrılmak istediğini, anne ve babasını çok özlediğini söyledi. Bunun üzerine annesi Firdevs'i Kuran kursundan aldı. Şerife ise başına geleceklerden habersiz denetimsiz kursta kaldı. Konya'da inşaat işçisi olan Mehmet Bağcı, kızının göçük altında kaldığını öğrenince köye geldi. Göçüğün başına gidip sağ ya da ölü kızını bekledi. Kızının kurtarılmasını bekleyen Bağcı, akşam saatlerinde Hadim Hastanesi'nden gelen haberle bir anda yıkıldı. Hastaneye giden baba Bağcı, tanınmamış haldeki cesetleri teşhis etmeye çalıştı. Mehmet Bağcı burada yaşadıklarını SABAH'a anlattı:

KÜPESİNİ ARADI
"Çocukların üzerinde kıyafetleri yoktu. Yüzleri gözleri toz içindeydi. İlk baktığımda kızımı tanıyamadım. Annesini aradım. O da bana 'kulağında küpe var ona bak oradan tanırsın' dedi. Küpeyi tarif etti. Bir tanesinde küpe deliği vardı. Ancak küpeleri çıkartmışlardı. Hemen toz içinde olan yüzünü yıkattırdım. Mosmor olmuştu. İkinci bakışımda tanıdım. Cenazemizi alıp köye döndük. Sadece elimizde ölüm raporu var. Neden öldüğünü bile bilmiyoruz. Cenaze namazını kılıp toprağa verdik. Diğer kızımın kurstan ayrılması, benim için büyük bir sevinç oldu."