kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da trafik çilesi

Yeni Haber
Bayrampaşa'daki Hal-Otogar yolunda bir inşaat çalışması nedeniyle meydana gelen çökmeler ve tedbir için kapatılan yol, sürücülere trafik çilesi çektiriyor.

İnşaat temeline baskı yapan hafriyatı kaldırıp kazıkları güçlendiren firma yetkilileri, yolun bugün trafiğe açılabileceğini bildirdi.

Hal- Otogar yolunda özel bir firmanın alışveriş merkezi insaatı çalışması nedeniyle dün çökmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merkezin temel kazısı ve güçlendirme kazık çakma çalışmaları sırasında göçük olduğunu ve bu nedenle yolda çökmeler meydana geldiğini açıkladı. Yol dün can ve mal güvenliği açısından trafiğe kapatılmış, sürücüler de büyük trafik çilesi yaşamıştı.

Yolda dün Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar, bu çalışmalar bugünde devam etti. İnşaatı gerçekleştiren firma tarafından temel kazıklarına ağırlık yapan harfiyat kaldırılmaya başladı. Tonlarca toprak iş makineleri yardımıyla kaldırıldı, inşaatın temel kazıkları da dünden bu yana çalışmalarla güçlendirildi.

Hafriyat çalışması inşaatı yapan firma tarafından gerçekleştirildi. Mühendisler yolun bugünkü çalışmalar ve ölçümlerin ardından trafiğe açılabileceğini bildirdi.

Bu arada, yolun kapalı olması nedeniyle sürücüler bugün de trafikte uzun süre beklemek zorunda kaldı. Sürücüler hafta sonu olmasına rağmen trafik çilesi çekti. Yetkililer sürücülerin alternatif yolları kullanmasını istedi.

CİHAN