kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hal-Otogar Yolu çöktü

Bir eğlence merkezi inşaatı için yol kenarına çakılan kazıklar, İstanbul Hal-Otogar Yolu'nda çökmeye neden oldu. Trafik arap saçına döndü..
İstanbul TEM Otoyolu Kuzey Bağlantı Yolu'nun, Sağmacılar bölgesi Hal-Otogar kesiminde dün saat 16.00 sıralarında beş metrelik yol çökmesi meydana geldi. Çökmenin yol kenarına çakılan fora kazıklardan kaynaklandığı öğrenildi. Bölge trafiği hafta sonu yoğunluğu nedeniyle kilitlendi.

TRAFİK İPTAL!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde "Önemli Duyuru" anonsuyla yaptığı yazılı açıklamada, meydana gelen göçük nedeniyle, Bayrampaşa Viyadük'ü Otogar Kuzey yol Aksaray istikametine ve Yeni Hal Yolu kuzey yönüne doğru trafiğin tamamen kapatıldığı belirtti. Duyuruda yolun ne zaman trafiğe açılacağının, çalışmalardan sonra belirleneceği ifade edilerek, sürücülerin alternatif yolları kullanmaları istendi. Bölgede özel bir firmanın eğlence merkezi inşaatı çalışması bulunduğu ifade edilen açıklamada, "Temel kazısı ve güçlendirme kazık çakma çalışmalarında meydana gelen göçük yolu çatlatmış ve riskli hale getirmiştir. Bazı yerlerde ise çökme meydana gelmiştir. Yol can ve mal güvenliği açısından tehlikeli olduğu için trafiğe kapatılmıştır" denildi. Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü dile getirilen açıklamada, çökmenin Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün deprem güçlendirmesi yaptığı Sağmalcılar Viyadüğü ile ilgisinin bulunmadığı kaydedildi.
Haberin fotoğrafları