kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Semih Tufan Gülaltay

Danıştay baskını öncesi toplantı

HABER MERKEZİ
Ergenekon iddianamesine göre, Muzaffer Tekin, Danıştay saldırısı öncesi adamıyla Semih Tufan Gülaltay'ın ofisinde toplantı yapmış..
Akın Birdal suikastını azmettirmekten hüküm giyen Semih Tufan Gülaltay'ın Danıştay saldırısı ile bağlantısı Ergenekon iddianamesinde yer aldı. Gülaltay'ın yanında dört ay çalışan Esra Feride Gökçimen'in savcılığa verdiği ifadesinde, "Komutan" olarak hitap edilen Ergenekon sanıklarından Muzafer Tekin'in Danıştay saldırısından iki gün önce 4-5 adamla Gülaltay'ın ofisine gelerek saatlerce toplantı yaptığını söyledi.

TEKİN'E BAĞLIYDI
Gökçimen, ayrıca ifadesinde aynı suikastın tetikçisi Alparsan Arslan'ın da daha önceki tarihlerde kalabalık bir grupla geldiğini belirtti. İddianamede Semih Tufan Gülaltay'ın liderliğindeki suç örgütünün "Ergenekon" terör örgütü bünyesinde Muzaffer Tekin'e bağlı hareket ettiği iddia ediliyor. Gülaltay'ın ayrıca kurduğu Ulusal Birlik Platformu ile Ergenekon'un sivil toplum örgütleri biriminde de görev yaptığı savunuluyor. İddianamede, Gülaltay'ın Akın Birdal ve Mesut Yılmaz'ı öldürme karşılığında Korkmaz Yiğit'ten para alma anlaşması yaptığı, ancak Akın Birdal suikastı sonrası Yiğit'in vaat ettiği parayı vermemesi üzerine aralarında sorun çıktığı da ileri sürülenler arasında yer alıyor. İddianameye göre Gökçimen, Başbakan Erdoğan'ın kavşak açılışı için Maltepe ilçesine geldiğini, açılıştan bir gün önce örgütün tetikçi kanadındaki kişilerin Gülaltay'ın ofisine geldiğini, talimatların 'eylem hazırlığını' düşündürdüğünü de anlatıyor.