kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ERDOĞAN’A YAKIN KORUMA... Güngören’de incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan için yoğun güvenlik önlemi alındı. Yakın korumalar, Başbakan’ın güvenliği için anti-terör silahları taşıyarak etten duvar oluşturdular.

İki lider 'milli tepki' konusunda uzlaştı

CHP lideri Baykal'ın "Teröre karşı toplumsal tepki gösterelim" çağrısına Başbakan Erdoğan'dan olumlu yanıt geldi: Böyle bir birliktelik ortaya koymak tabii ki güzeldir. Kendileriyle de oturup konuşur, değerlendiririz..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güngören'de dün patlamanın gerçekleştiği yeri inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "toplumsal tepki koyalım" sözlerine kendilerinin de benzer şeyleri düşündükleri yanıtını verdi, "Böyle bir birliktelik ortaya koymak tabii ki güzeldir. Bunları kendileriyle de oturup konuşuruz, değerlendiririz" diye konuştu. Patlama gerçekleşen çöp kutusunun bulunduğu noktaya giden, ardından evinin balkonundayken kalbine şarapnel parçası isabet etmesiyle hayatını kaybeden Şeyma Özkan'ın evini ziyaret eden Erdoğan, buralarda toplanan vatandaşların "Başbakan Erdoğan" ve "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla karşılandı. Burada halka hitap eden Erdoğan terörle mücadelenin terörün kökü kazınana kadar devam edeceğini kaydetti ve terör konusunda milletçe el ele verilmesi gerektiğini vurguladı.

*CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

MÜCADELENİN BEDELİ
Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti: "Hava Kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta terör karargâhlarına giriyorsa, karadan harekât yapıyorsa, içeriden dağ, taş ve mağara demeden aynı şekilde mücadelesini sürdürüyorsa bu, bu konudaki hassasiyetimizin neticesidir. Ama ne yazık ki, bedeli de ağır oluyor. Dün akşamki olay da bunun bir örneği." Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın "toplumsal tepki koyalım" teklifinin hatırlatılması üzerine bunun ayaküstü konuşulmayacağını, kendilerinin de buna benzer şeyleri düşündüklerini belirterek, "Böyle bir birliktelik ortaya koymak tabii ki güzeldir. Bunları kendileriyle de oturup konuşuruz, değerlendiririz" dedi. Erdoğan daha sonra Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek buradaki yaralıları ziyaret etti. Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın olay yerinde inceleme yapacağı öğrenildi.

Recai KÖMÜR-Gökay USANMAZ -Umut TÜTÜNCÜ-Gökhan ARTAN / SABAH