kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Etiketi açılan elektronik üründe değişim % 15 kesintiyle mümkün

Teknosa, istismarı önlemek için etiketi açılan elektronik ürünleri, fatura tutarı üzerinden yüzde 15 kullanım bedeli kesintisi yaparak geri alıyor. Bu tür iade edilen ürünler ise outletlerde satılabiliyor.
Teknosa, Ağustos 2007'den itibaren bir uygulama başlattı. Artık elektronik eşyaların kutusunun açılma bölümü mağazanın kendi etiketiyle kapatılıyor. Etiketin üzerinde şu uyarı yer alıyor:Etiketi açmadan önce lütfen bu uyarıyı okuyunuz.. Ürün kullanılmadan, ambalaj ve aksesuarları ile birlikte 15 gün süresince farklı bir ürün ile değiştirilebilir ya da bütün Teknosa mağazalarında süresiz olarak kullanılabilecek iade çeki alınabilir. Etiketin açılması durumunda ilk 15 gün içinde fatura tutarı üzerinden yüzde 15 kullanım hizmet bedeli kesintisi yapılarak da değişim kampanyamızdan yararlanabilirsiniz."
Genel Müdür Mehmet Nane ile konuşunca işin aslı ortaya çıktı. Nane, özellikle cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kameralarda yaşadıkları istismarların artması üzerine bu uygulamayı başlattıklarını anlattı. Hatta sadece yılın derbisini izlemek için LCD televizyon alıp, ücretsiz montajını yaptırıp, maçtan sonra iade eden bile varmış.
Nane'ye göre klonlanmış cep telefonları da bu yüzden yayıldı. Cep telefonunu satın alıp imei numarasını alan ve bunu çoğaltanlar, daha sonra cep telefonunu iade ediyor. Ürünü açtık, kullanıp beğenmedik. Ve de yüzde 15 kullanım hizmet bedeli kesintisiyle iade ettik. Teknosa ambalajı açıldığı için bu ürünü ikinci ele çıkartıyor ve outletlerde yüzde 30 daha ucuza satıyor. Nane, ABD'li elektronik marketi Best Buy'da hizmet kullanım bedelinin yüzde 25 olduğunu anlatırken, "Bu çok yüksek olur diye biz yüzde 15 olarak belirledik" diyor.

Uygulama kapsamında tüketiciler Teknosa tarafından sunulan ürün gruplarına aşağıdaki fiyatlara ulaşabiliyor:
- Plazma TV: 1299 YTL'den başlayan fiyatlar
- LCD TV: 149 YTL'den başlayan fiyatlar
- PDA/GSM cep telefonlarını da kapsayan telekom ürünleri: 49-2000 YTL arası
- Kişisel bakım ürünleri: 25299 YTL arası
- Ev sinema sistemleri: 109 699 YTL arası
- DVD Player: 49 299 YTL arası
- MP3 çalar: 39 YTL 299 YTL arası