kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Bomba gibi dava"

Yeni Haber
Ergenekon iddianamesinin yurt dışındaki yankıları sürüyor. ABD'nin büyük gazetelerinden Los Angeles Times de, Ergenekon iddianamesini değerlendirirken, "Ülkenin dindar-laik ayrışmasınca alevlendirilen siyasi kargaşayı yansıtan bomba gibi bir dava" yorumunu yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in açıklamalarına da dikkat çeken gazete, Ergenekon soruşturması devam ederken Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasını ele almasını bir ölçüde "çelişkili" bir durum olarak değerlendirdi.

Gazete "İktidardaki partiyi yasaklama girişiminden kaynaklanan siyasi felç, Türkiye'nin eskiden güçlü olan ekonomisini vurdu ve zaten sendelenen AB'ye katılma hedefine zarar verdi" yorumunu yaptı.

Dindar-laik mücadelenin yıllarca Türk siyasetinde bir unsur oluşturduğuna işaret eden gazete, ancak bu sorunun geçen yıl Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle iyice tırmandığını kaydetti. Gazete, "Geçen yazdaki seçimlerden beri ordu, yargı, öğretim üyeleri ve bazı etkili iş çevrelerinden destek alan laikler ile AKP'nin daha dindar sadık unsurları arasında muharebe hatları çizildi" görüşünü dile getirdi.

Los Angeles Times, haberinde "komplo davası"nın "güçlü orduyu da etkilediği"ni öne sürerek, Türk basınının askeri savcıların iddianamedeki belgelere erişme talebinde bulunduklarını yazdığını da kaydetti.

(ANKA)