kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Onlar rahatsız olsun'

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, iddianameyi açıklayan Başsavcı Engin'le görüştü. Öz, "Ergenekon'la ilgili spekülasyonlar sizi rahatsız ediyor mu" sorusuna "Onları rahatsız etsin, beni mi edecek" diye yanıt verdi ..
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile Savcı Zekeriya Öz, dün saat 11.10 sıralarında Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Adliyeye geliş nedeninin Ergenekon ile ilgili olup olmadığını soran gazetecilere Çolakkadı, "Bitti o iş. Tek işimiz o değil. Sohbet, ziyaret" dedi. Öz ise "Bir sürü işimiz var" dedi. Çolakkadı ve Öz, Başsavcı Aykut Cengiz Engin'in makamında yaklaşık 1,5 saat kaldı. Çolakkadı ve Öz, daha sonra bir dönem Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görev yapan Savcı Süleyman Ersöz'ü de ziyaret etti. Çolakkadı adliye çıkışında basın mensuplarının, "Ergenekon ile ilgili mi görüştünüz?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Başsavcı ile haftada bir iki kere görüşüyoruz. Zekeriya Bey de çok geldi. Devamlı buradayız. Hepsiyle ilgili. Bütün soruşturmalarla ilgili görüşmeler oluyor. Yani Ergenekon ile ilgili özel bir görüşme yok. Ben devamlı geliyorum. İdari işlerimiz var. Başka işlerimiz var" Turan Çolakkadı, "Yeni gözaltılar var mı?" sorusunu ise, "Yok. Onlarla ilgili bir görüşme yapmadım. Daha çok idari ve özel işlerle ilgili konuştuk" diye yanıtladı.

'SIK SIK GÖRÜŞÜYORUZ'
Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ise gazetecilerin "Sizi sık göremiyoruz" sorusu üzerine, "Ben hep geliyorum ama siz fark etmiyorsunuzdur" sözleriyle yanıtladı. Zekeriya Öz'ün, "Ergenekon ile ilgili yapılan spekülasyonlar sizi rahatsız ediyor mu?" sorusuna verdiği yanıt ise ilginçti. Zekeriya Öz, "Ergenekoncuları etsin. Beni mi edecek!" dedi. Savcılar Öz ve Çolakkadı daha sonra Savcı Ersöz ile yemeğe gittiler. Başsavcı Aykut Cengiz Engin ise gazetecilere görüşmenin Ergenekon ile ilgili olmadığını, özel konular hakkında olduğunu söyledi.