kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şırnak'ta PKK'ya ağır darbe: 22 ölü

Hüseyin KAÇAR
Genelkurmay, 11 Temmuz'da başlayan operasyonda aralarında üst düzey sorumluların da bulunduğu 22 PKK'lının öldürüldüğü açıkladı ..
Kuzey Irak'tan sızmak isteyen terörist gruba karşı F-16'ların da desteğiyle İncebel dağlarında başlatılan operasyonda, aralarında üst düzey bir sorumlunun da bulunduğu 22 PKK'lı öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı, sınırda 4 gündür süren operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. Genelkurmay internet sitesinde yayınlanan açıklamada, 11 Temmuz'da Şırnak'ın İncebel Dağları bölgesinde eylem hazırlığı içerisinde olan bir grup terör örgütü mensubunun tespit edildiği ve söz konusu teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldığı anımsatıldı. Operasyon bölgesindeki hedeflerin öncelikle Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu ve silahlı helikopterler ile ateş altına alındığı belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi: "11-14 Temmuz 2008 arasında devam eden operasyon sonucunda, aralarında üst düzey bir sorumlunun da bulunduğu toplam 22 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca güvenlik güçleri tarafından anılan terörist grubun üs bölgesine girilerek barınma yerleri tahrip edilmiş ve teröristlere ait önemli miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgedeki görevlerini tamamlayan birliklerimiz üs bölgelerine dönmüşlerdir."

AĞRI DAĞI İDDİASI
Bu arada Ağrı Dağı'nda 3 Alman dağcının kaçırılmasının PKK'da yaşanan liderlik kavgası sonucu gerçekleştiği iddia edildi. Buna göre Alman dağcılar terör örgütünün silahlı kanadının elebaşı "Dr. Bahoz'' kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatıyla kaçırıldı. Terör örgütünün toplanacak olan kongresinde, görevden alınacağını öne sürülen Hüseyin'in, Alman dağcıları Murat Karayılan'a karşı koz olarak kullanmak amacıyla kaçırttığı iddia edildi.