kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

NATO'ya inen iki paraşütçü terörist sanıldı

Tolga TEKİN / SABAH
İzmir'de iki yamaç paraşütçüsü rüzgâr yüzünden yanlışlıkla 'NATO tesisleri'nin önüne indi. Polisi alarm durumuna geçiren paraşütçüler, sorguya çekildi..
Manisa'da yamaç paraşütü yapan Şener Aslan (30) ile Hüseyin Afşin Oral (31), önceki gün Spil Dağı'ndan atladı. İki arkadaş rüzgârın elverişli olduğunu görünce 2.5 saatte paraşütleriyle İzmir'e ulaştı. Ancak irtifa kaybeden ikili, NATO'da görev yapan ABD askerlerine destek için kurulan ve "NATO tesisleri" olarak bilinen 425'inci ABD Hava Üssü önüne indi.

AZ KALSIN VURACAKLARDI
1991'de Körfez Savaşı sırasında terörist saldırıya uğrayan tesislerdeki askerler ve kapıdaki polisler, yere inen iki paraşütçüyü görünce alarma geçti. Ekipler "İstanbul'daki gibi bir silahlı saldırı" olabileceği düşüncesiyle telsizle takviye ekip gönderilmesini istedi. Tesislerdeki NATO askerleri de durumu anlamak için giriş kapısına geldi. Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, iki paraşütçüyü gözaltına aldı. Sorgulandıktan sonra serbest bırakılan iki sporcu, "Yetkililer 'Eğer tesislerin içine iniş yapsaydınız size vurabilirdik' dedi. Allah bizi korudu" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları