kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Danıştay saldırısı çelişkisi

Göksel ÇAĞLAV / ANKARA
İstanbul'da hazırlanan Ergenekon iddianamesinde Danıştay saldırısı önemli yer tutarken davaya bakan Ankara'daki mahkeme "Ergenekon soruşturmasıyla ilgisi yok" kararı verdi..
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün hazırladığı Ergenekon iddianamesinde, avukat Alparslan Arslan'ın, türban kararı nedeniyle, Danıştay 2'nci Dairesi üyelerine saldırısı önemli yer tutarken davaya bakan Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi "Ergenekon soruşturmasıyla alakası yok" kararı verdi. Temyiz edilen dosya, Yargıtay'da görüşülmeyi bekliyor.

ANKARA: ÖRGÜT YOK
Danıştay 2'nci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ölümü ve üyelerinin yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı saldırı ile Cumhuriyet gazetesine atılan bombalarla davanın kararı şubat ayında, gerekçeli kararı ise nisan ayında açıklandı. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 55 sayfalık gerekçeli kararında, davanın sanıkları arasında dayanışma ve suç işleme hususunda birliktelik ve devamlılık olduğu ve hiyerarşik bir yapılanma bulunduğu vurgulandı, ancak "Örgüt yok" denildi. Danıştay saldırısının "Ergenekon soruşturmasıyla alakalı olmadığı" belirtilen gerekçeli kararda, bazı sanık avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerinin reddedildiği vurgulanırken İstanbul'da sürdürülen Ergenekon soruşturmasıyla ilgili şöyle denildi:

YARGITAY'DA BEKLİYOR
"Yargılama aşamasında İstanbul CMK'nın 250'nci maddesiyle görevli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2007/ 1536 esası ile yürütülen soruşturma ile ilgili olarak mahkememizden bir kısım evrak ve suretleri istenilmiştir. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu, sanıklar ve sanıklara isnat edilen eylemler ile ilgili yürütülen hazırlık soruşturmasının arasında suç vasfını, sanıkların hukuki durumunu ya da sübutu etkileyecek şekilde bir bağlantı tespit edilememiştir. Dolayısıyla hazırlık soruşturmasının sonucunun beklenmesine gerek de duyulmamıştır. Yine, sanık Osman Yıldırım, duruşmadaki savunmaları yanında, cezaevinden genel iddialar içeren dilekçeler göndermiş ise de yargılama aşamasında somut olayı aydınlatacak nitelikte bilgi içermeyen bu dilekçelere itibar edilmeyerek, ayrıca araştırılması yoluna gidilmemiştir." Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından dosya sanıkların temyiz etmesiyle nisan ayında Yargıtay'a gitti.
Haberin fotoğrafları