kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Altı dalgada Ergenekon soruşturması

Her şey 2007 Haziran'da Ümraniye'de bulunan el bombalarıyla başladı. Soruşturma kapsamında gözaltılar altı dalga halinde geldi. Yüzden fazla kişi gözaltına alındı. Bunlardan 48'i tutuklandı. Hazırlanan iddianame 38'i tutuksuz 86 şüpheliyi kapsıyor. Son dalgada tutuklanan 9 kişi hakkında ise ek iddianame düzenlenecek.

1. dalga Ümraniye'de 27 el bombası
12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye Çakmak mahallesinde bir gecekonduda 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirildi. Emekli astsubay Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş, Ali Yiğit, emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli astsubay Mahmut Öztürk, Kuvayi Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Gazi Güder, Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı İsmail Yıldız, Fuat E., tutuklandı.

2. dalga Eskişehir'de patlayıcılar
Eski binbaşı Fikret Emek'in annesine ait Eskişehir'deki evde 26 Haziran 2007'de yapılan aramada 11 kilo plastik patlayıcı ve suikast tüfeği "Kanas" ele geçirildi. Emek tutuklandı. 15 Temmuz'da gazeteci-yazar Ergün Poyraz gözaltına alındı. Soruşturmanın genişletilmesi sonucu gözaltına alınan eski yüzbaşı Gazi Güder, Fuat Ermiş, İsmail Yıldız, Asuman Özdemir ve son olarak da 26 Ağustos 2007 tarihinde Mete Yalazangil tutuklandı.

3. dalga Emekli general Küçük tutuklandı
21 Ocak 2008'de emekli tuğgeneral Veli Küçük, eski yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, eski uzman çavuş Muhammed Yüce, avukat Kemal Kerinçsiz, Sami Hoştan, Sevgi Erenerol, Hüseyin Görüm, Oğuz Alpaslan Abdulkadir, Kahraman Şahin, Erol Ölmez, Erkut Ersoy ve yazar Ümit Oğuztan'ın aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. 21 Oca emekli tuğge Küçük, es Mehme Öztürk, e çavuş M Yüce, avu Kerinçsiz, Sam Sevgi Hüseyin Gör Alpaslan A Kahraman Ş Ölm y Oa b t

4. dalga Akademisyen ve gazeteciler
21 Şubat 2008'de İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde görevli Doç. Dr. Ümit Sayın ile Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Emin Gürses, emekli astsubay Orhan Tunç, Özallar'ın kuyumcusu olarak ün yapan sosyete kuyumcusu Hayrettin Ertekin, gazeteci Vedat Yenerer, Noel Baba Barış Konseyi Derneği Başkanı Muammer Karabulut tutuklandı.

5. dalga Perinçek de tutuklandı
Ankara'da İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul'da da eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazarı İlhan Selçuk'un da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Perinçek tutuklanırken, Alemdaroğlu ve Selçuk savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

6. dalga Ek iddianame düzenlenecek

1 Temmuz'daki operasyonda tutuklanan ADD Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Osman Gürbüz, Barbaros Hayrettin Altıntaş, İbrahim Özcan, Birol Başaran, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın hakkında ek iddianame düzenlenecek.
Haberin fotoğrafları