kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YEMEKTE TERCİH BALIKTAN YANA Cumhurbaşkanı Gül, Türmen onuruna verdiği yemekte de balığı tercih etti. Yaklaşık 1.5 saat süren öğle yemeğinde Mengen çorba, imam bayıldı, kılıç şiş, roka salatası, fırın sütlaç, şarap ve Türk kahvesi ikram edildi. Yemekte Gül ve Türmen anıları tazelediler.

Köşk'te AİHM sohbeti: AB süreci içselleşmeli

Duygu GÜVENÇ / ANKARA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Sofrası'nda eski AİHM yargıcı Rıza Türmen'i konuk etti. Gül, "Herkes AB sürecini içselleştirmeli" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Sofrası'nda bu defa AİHM eski yargıcı Rıza Türmen'i ağırladı. Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeliği döneminden tanıdığı Türmen ile yemekte küreselleşmenin hukuk üzerindeki etkilerini ve Avrupa standartlarını Türkiye'ye getirmenin yollarını konuştu.

DAVALAR KONUŞULMADI
Gül, Türmen ile "Hukukun küreselleştiği dönemde Türkiye'de standartları nasıl yükseltilebilir" konusunu tartışırken, AB içtihatları ve AB sürecinin en sağlıklı yol olduğunu vurguladı. Türmen, "AİHM, Avrupa ülkelerinde standartların yükseltilmesinde önemli rol oynuyor" derken bunu ülkelerden örneklerle de anlattı. Gül ise "Türkiye'de AB süreci iyi değerlendirilmeli, herkes bunu içselleştirerek sürece sahip çıkmalı" diyerek Avrupa hukukuna olan inancını vurguladı. Öğle yemeğinin Türmen, Çankaya Köşkü'nden ayrılırken gündeme damgasını vuran olayların ele alınmadığını belirterek, "Ergenekon davası ile ilgili Cumhurbaşkanı ile görüşülecek bir şey yok zaten" dedi. Gül'ün Türmen ile AK Parti'ye açılan kapatma davasını da ele almadığı öğrenildi.