kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Afganistan'da iki Türk kaçırıldı

Yeni Haber
Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde bir inşaat firmasında çalışan 2 Türk, kimliği belirsiz kişiler tarafından dün öğle saatlerinde kaçırıldı.

Herat Polis Şefi Abdül Rauf Ahmedi, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, 2 Türk'ün Afgan tercümanlarıyla birlikte İran sınırı yakınlarındaki İslam Kala kasabasına giderken Peştunpul bölgesinde kaçırıldığını, boş bir araba ile iki pasaportun Deh Tapa köyü yakınlarında bulunduğunu söyledi. Kaçırılan Türklerden birisinin isminin Gökhan Gül olduğu belirlendi.

Afganistan Polisi Batı Bölgeleri Komutanı İkramuddin Yavar, Türk görevlilerin fidye için kaçırılmış olabileceğini ifade etti. İki Türk'ün Şahrake Guzara adı verilen bir yol projesinde çalıştıkları belirtildi.

Çoğunluğu Taliban bağlantılı eylemcilerin yabancı çalışanlara yönelik gerçekleştirdiği kaçırma olayları Afganistan'da militanlar için karlı bir kazanç kapısı haline geldi. İslam Kala, Taliban'ın aktif olduğu bölgelerden birisi. Ancak şu ana kadar herhangi bir örgüt kaçırma olayını üstlenmedi.

Taliban rejiminin meydana geldiği 2001'den bu yana çok sayıda kaçırılma olayı gerçekleşti. Rehinelerin bazıları öldürüldü, ancak büyük bir kısmı zarar verilmeden bırakıldı. Geçtiğimiz yıl 23 Güney Koreliyi kaçıran militanlar, 2'sini öldürmüş, diğerlerini bir ay sonra serbest bırakmıştı.

CİHAN