kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Milletin hakkı için savcıyız

Yeni Haber
Başbakan Erdoğan CHP'nin Ergenekon soruşturmasıyla ilgili tavrını eleştirerek kimlerin kimlere avukatlığını yaptığını milletin gördüğünü söyledi. Erdoğan 'Bize de savcı diyorlar, Biz milletin hakkını arıyoruz, bu anlamda savcıyız" dedi.

Birilerinin siyaseti bütünüyle çatışma üzerinden olabileceğini ifade eden Erdoğan, "Oysa siyasetin öz çatışma değildir. Demokratik siyasetin öze medeni anlamda yarışam ve uzlaşmadır. Ama uzlaşma hiç bir zaman yüzde yüz değildir. Demek ki kısmı azamisin üzerinde mutabık konudur. Bunu başarmak durumundayız" diye konuştu.

Erdoğan, pozitif bir rekabet içinde olmanın kendileri için asıl hedef olması gerektiğinin altını çizerek, "Biz siyaseti daha iyi, daha demokratik, daha özgür, daha müreffeh bir toplum arayışının tek mümkün yolu olarak görürüz. Bu yolun tahrip edilmesiin var gücümüzle karşı çıkıyoruz. Geçmişte siyasetin tahrip edilmesine, yıpratılmasın seyirci kalan siyasi aktörlerin nasıl kendi sonlarını hazırladıklarını, millet tarafından nasıl tasfiye edildiklerini hep birlikte gördük. Bu siyasetin yıpratılmasına sessiz kalan hatta buna destek veren siyasileri de aynı akıbet beklemektedir. Bundan kaçmak mümkün değildedir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti sözcülerinin son günlerdeki gayretkeşliğini tarihin kaydettiğine dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Millet bunları da kaydediyor. Hukuki süreç henüz işlerken, demokratik siyasi sürece darbe vurma iddiasıyla oluşturulan illegal yapılanmaların avukatlığına soyunmak, ancak demokratik hukuk devleti anlayışına inancı zayıf olan bir siyasi anlayışın kalkışabileceğini iştir. Bu tür siyasetçiler ve böyle siyaset tarzının siyasete verdiği zararı, demokrasiye verdiği zararı, hukuka verdiği zararı her halde başka kimse vermez. İktidarı yıpratmak uğruna bindiği dalı kesen, içinde bulunduğu gemiyi batırmaya çalışan siyasetçi kimliği, soruyorum bu millete ne verebilir. Bu millete verebileceği bir şey var mı? Demokrasi, hukuk devleti, anayasal düzen hepimiz olmazsa olmaz varlık zeminidir. Bu noktada bizler ekranlarında başında izleyen milletimizle aynı çizgideyiz. Milletimizin bunu yakından takip ediyor, izliyor değerlendirmesini buna göre yapıyor. Çünkü kim kimlerin avukatlağına soyunmuş veya kimler kimlerin avukatlığına soyunmış, çok önemli. Biz kendimize hiç bir vasıf tayin etmemişken bizede savcılık görevini onlar veriyor. Çok da güzel bir bişi. Niye ? Savcı millet adına vardır. İcra makamı millet adına oradıdır. Bizde millet adına hakkı aramanın, hakkı savunmanın gayreti içindeyiz. Eğer bu anlamda savcılıksa evet. "

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle AK Parti kadrosunun milletle kader birliği bulunduğunu belirterek, ''Bu birlikteliğini bozmak isteyenler, her şeyden önce kendi sorunlarını, millet nezdinde düştükleri o büyük meşruiyet krizini gözden geçirmeleri gerekir'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin özellikle grup toplantılarının; sadece Türkiye'nin ihtiyaçlarının, bu ihtiyaçların nasıl giderileceğinin konuşulduğu, paylaşıldığı bir zemin olduğunu söyledi. AK Parti grubunun gündeminin, her zaman milletin gerçek gündemi olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ulusal ve uluslararası çıkarlarımızı geliştirmek için yaptığımız çalışmalardır bunlar. Türkiye'nin sevinçlerini büyütmek, Türkiye'nin saygınlığını artırmak, Türkiye'nin imkan ve kaynaklarını zenginleştirmek, geliştirmek için gece gündüz, yaz kış demeden çalışan, ülkesine hizmete kendisini adamış bir kadrodur, bu kadro. Özellikle bu kadronun milletimizle kader birliği vardır. Bu birlikteliğini bozmak isteyenler, her şeyden önce kendi sorunlarını, millet nezdinde düştükleri o büyük meşruiyet krizini gözden geçirmeleri gerekir.Meşruiyet krizinden kurtulmak için yanlış üstüne yanlış yapanlar, bu ülkenin bahtını açan, ufkunu ağartan AK Parti'ye kara çalmaya çalışarak, aralarındaki mesafeyi sürekli olarak her gün daha fazla açtıklarının farkına varamıyorlar. Defalarca tecrübe edilmiştir ki ''ak'' olana 'kara' deme siyaseti tutmamış, millet nezdinde, milletin vicdanında makes (yansıma) bulmamıştır, bulmayacaktır.Bizim bütün eylemlerimiz, bütün fiillerimiz, bütün icraatımız her gün, her an milletimizin şaşmaz terazisinde ölçülüyor, biçiliyor, tartılıyor. Şartlar ne olursa olsun, her zeminde, her fırsatta ülkemizin hukukunu savunmaya çalıştıkça, gözümüzü ülkemizin bütünlüğünden, gelecek ideallerinden ayırmadıkça, gerilimi artırma çabaları, gerçek gündemi saptırma gayretleri boşa çıkıyor.'


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti'yi uluslararası güçlerle işbirliği halinde gösterme gayreti içerisinde olanlar, sadece bir iftira kampanyasının figüranlarıdır. Dünya nezdinde Türkiye'yi küçük düşürmek için kasıtlı bir hesap içinde olanlar, Türkiye'den dünyaya bir kaos fotoğrafı vererek, bu yolla kendilerine alan açılacağını düşünüyorlarsa bilsinler ki büyük bir hüsran içindedirler'' dedi.Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin güven ve istikrarını değil, sadece belli bir zümrenin siyasi menfaatlerini düşünerek hareket edenler, maskeleriyle birlikte deşifre oluyorlar'' diye konuştu.

Daha önce de defalarca söylediğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:''Bir kez daha söylüyoruz; Türkiye ağırlıklarından kurtuldukça, Türkiye bu maskelerden arındıkça, demokratik istikrar ve güven muhkem hale geldikçe Türkiye'nin şahlanışını kimse durdurmaya muktedir olamaz.Geçtiğimiz hafta daha evvel defalarca sahnelenen kirli oyun, bir kez daha sahnelenmek istendi. İstanbul'da huzur ve istikrarımıza yönelik, alçak bir saldırıyla hain bir terör eylemiyle bir kez daha sarsıldık, üzüldük. 3 polisimizin şahadetiyle yüreklerimiz yandı. Ama bu menfur saldırıyı gerçekleştiren o karanlık eller, karanlık senaryoları içinde boğuldular. Bu menfur saldırıda kahramanca mücadele ederek şehit olan polis kardeşlerimize, yavrularımıza bir kaz daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun diyorum.Biz, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu tür terörist eylemler, şüphesiz ki akamete uğramaya mahkum olacaktır. İnanıyorum ki demokrasiyle güçlenen bu ülke, bütün direncini yeniden toplayarak başta siyaset kurumu olmak üzere, bütün kurumlarımızın duyarlı çalışmalarıyla oynan oyunları bertaraf edecek güce milletimiz sahiptir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.''

GÜVEN VE İSTİKRAR

Türkiye Cumhuriyeti'nin, modern dünya ile birlikte medeniyet yürüyüşünü sürdürme kararında olan, demokrasi tecrübesi hiç de küçümsenemeyecek
büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Çalkantılı bir bölgede, barış ve istikrar unsuru olan Türkiye, gelişme ve kalkınma sürecini aynı kararlılıkla aynı hızla, asla herhangi bir kesintiye uğramadan, bu ülkenin demokrasiye bir pamuk ipliği ile bağlı olmadığını göstermek suretiyle hesapları boşa çıkartacaktır.Birlik ve beraberliğini korudukça, asıl gücünü daha iyi fark eden aziz milletimiz, bu ülkede emniyet içinde, güven ve istikrar içinde sonsuza dek yaşayacaktır. Kimse endişe içinde olmasın; Türkiye demokrasiden, hukuk devletinden, evrensel insan haklarında geriye doğru tek bir adım atmayacaktır.Dünya nezdinde Türkiye'yi küçük düşürmek için kasıtlı bir hesap içinde olanlar, Türkiye'den dünyaya bir kaos fotoğrafı vererek, bu yolla kendilerine alan açılacağını düşünüyorlarsa bilsinler ki büyük bir hüsran içindedirler.

AK parti'yi uluslararası güçlerle işbirliği halinde gösterme gayreti içerisinde olanlar, sadece bir iftira kampanyasının figüranlarıdır. Bunu da gayet iyi bilsinler.5,5 yıl önce Türkiye neredeydi bugün nerede? 5,5 yıl önce gündemi belirlenen bir Türkiye vardı, bugünse dünyada gündem belirleyen ülkeler arasında olan bir Türkiye var. 5,5 yıl önce milli geliri, GSYH'sı 1 olan Türkiye vardı, bugünse 3 olan Türkiye var. Aş bu kadar büyüdü, ekmek bu kadar büyüdü. İşbirliği içerisinde olan Türkiye bu mu? Ve bunu hiç bir zaman belli bir zemine oturtamayan acizler, bu ifadelerde Türkiye'ye yaklaşım içerisinde oluyorlar. Hiçbir zaman şu andaki AK Parti iktidarı, Türkiye'nin çıkarlarının, menfaatlerinin pazarlığı girişiminde bulunmamıştır. Tam aksine 'Türkiye'ye dünyadaki bu ilişkiler içerisinde acaba daha büyük bir zemini nasıl oluştururuz' bunun gayreti içerisinde olmuştur.''


AJANSLAR