kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ak Parti kapatılmayacak"

Yeni Haber
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa Mahkemesi'nden AKP ile ilgili "kapatma" kararının çıkmayacağını beklediğini söyledi ve "AKP kapatılmayacak. Anayasada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu açık yazılmıştır. Bana göre kapatılmaması lazım. Niye kapatılsın? Yazık değil mi? Cici bir parti" dedi.

Meclis'te AKP Grup toplantısı öncesi gazetecilerle bir süre sohbet eden Fırat, Ergenekon soruşturmasının açıklanan iddianamesiyle ilgili CHP'li yetkililerin, "Dağ fare doğurdu" değerlendirmesi yaptığının hatırlatılması üzerine, "Onlar avukat olduklarına göre doğru. Çok iyi falan demeleri beklenemez" karşılığını verdi. Fırat, "Sizin değerlendirmeleriniz nedir?" diye soran bir gazeteciye, iddianamenin tamamını görmeden yorum yapmayacağını ifade etti.

BİZE TEBRİK ETMEK DÜŞER

Eski Başbakan Yardımcılarından Abdüllatif Şener'in AKP'den istifası hatırlatılarak, "Şener ayrılırken, Başbakanla kucaklaşmış, siz de kucaklaştınız mı?" sorusu üzerine Fırat, "Maalesef" diyerek karşılık verdi.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, merkez sağda yeni bir siyasi hareket başlatacağının ifade edilmesi üzerine ise Fırat, "Ona hayırlı uğurlu olsun. İnşallah iyi olur. Bize ancak tebrik etmek düşer" diye konuştu.

ANAYASA'DA YAZANI OKUMA ANLAMA KABİLİYETİM VAR

AKP hakkında Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davasıyla ilgili ısrarlı sorular üzerine, "Bugün size malzeme" yok dedi ve "AKP kapatılmayacak. Bunu manşet yapabilirsiniz" şeklinde konuştu. Anayasada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunun yazdığını anımsatan Fırat, "Bana göre kapatılmaması lazım. Niye kapatılsın? Yazık değil mi? Cici bir parti" dedi.

Başka bir soruya Fırat, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili süreci belirleme yetkisinin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a ait olduğunu belirterek, Anayasaya göre kararın da gerekçeli olarak açıklanması gerektiğini söyledi. Fırat, bir gazetecinin, "geçmişte karar açıklandıktan sonra gerekçenin yayınlandığı yönünde uygulamalar olduğunu" belirtmesi üzerine, "Okuma yazmam var. Anayasada yazanı okuma ve anlama kabiliyetim var. Siz de okuyun hatta cebinizde taşıyın" önerisinde bulundu.

Fırat, Ağustos ayı başında toplanacak Askeri Şura'dan önce Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında karar vermesi halinde "Şura nasıl toplanacak?" şeklindeki bir soruya da, Yüksek Askeri Şura'nın nasıl toplanacağının Anayasa ve yasalarda yazdığını söyleyerek, "Türkiye sosyal, demokrat ve bir hukuk devletidir. Bugüne kadar nasıl toplandıysa şimdide aynı şekilde toplanacak" karşılığını verdi.

(ANKA)