kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kalp hastası için en uygun yer Çeşme!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* KOAH ve astım hastaları yüksek rakımlı yerlere, alerjik bünyeli kişiler de tropikal bölgelere ve tozlu yerlere gitmemeli. Bu kişiler Kaz Dağları, Assos, Küçükkuyu, Yeşilyurt, Adatepe ve Altınoluk'ta tatil yapabilir.
* Yüksek tansiyon ve kalp hastaları çok sıcak bölgeler yerine Çeşme, Kuşadası, Ayvalık, Cunda, Edremit ya da Karadeniz Bölgesi'ni tercih etmeli.
* Diyabet hastaları her yere gidebilir ancak seyahatte diyetlerine dikkat etmeliler. Kıtalararası seyahatlerde ise, insülin doz ve saatlerini ayarlamalılar. Tatil için en uygun yerler; tatil köyleri, golf tesisleri, Yunan Adaları ve Belek'tir.
* Romatizmal rahatsızlıkları olan kişiler, fiziksel aktivitenin fazla olduğu tatil tiplerini tercih etmemelidir. Mavi Yolculuk ve kaplıcalar, tam onlara göredir.
* Sedef ve deri rahatsızlığı olan kişiler, çok sıcak yerleri tercih etmemeli ve güneşten iyi korunmalıdır. Kaplıcalar ve Karadeniz Bölgesi, onlara göredir.
* Gebeler uzun uçak seyahatleri yapmamalıdır. Erken doğum ihtimaline karşı, hamileliklerinin son 3 ayında mümkünse seyahat etmemeleri gerekir. Günü birlik turlar; mesela Adalar'a yapılanlar onlara göredir.
* Çocuklar güneşe karşı çok faktörlü güneş kremleri kullanmalıdır. Aileleri tatil boyunca gözlerini onlarda ayırmamalıdır. Fethiye, Bodrum ve Antalya'daki tatil köyleri; ailece tatil yapmak için son derece uygundur.