kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Medya patronları ve çalışanları fişlenmiş

Ferit ZENGİN / SABAH-İSTANBUL
Polis Atatürkçü Düşünce Derneği'nde, Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'na ait bir "andıç" buldu. Andıçta, medya çalışanlarının fişlendiği iddia ediliyor..
Ergenekon örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında birçok şubesi polis tarafından basılan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Kadıköy Şubesi'nde yapılan aramalarda, medyanın çalışanları ve patronlarıyla birlikte büyük bir kısmının fişlendiğini gösteren bir 'andıç' belgesinin ele geçirildiği iddia edildi. "Cumhuriyetçi Çalışma Grubu Faaliyetleri" başlığı adı altında toplanan belgelere göre, örgütün medya, siyaset ve üniversiteler üzerinde psikolojik harekât çalışmaları yürüttüğü tespit edildi.



ÜÇ AŞAMALI HEDEF
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneral Şener Eruygur'un talimatı ile Jandarma İstihbarat Teşkilatı bünyesinde kuruldu iddia edilen grubun, ele geçen belge ve dökümlere göre medyayı birinci öncelikli', 'ikinci öncelikli' ve 'diğer' başlıkları altında toplanan üç aşamalı şekilde hizaya sokmak istetiği belirtiliyor. Medyada çalışanların büyük bir bölümünün fişlenip, köşe yazarlarının çeşitli kategorilere ayrıldığı iddia edilen 'andıç' belgesinde medya patronlarının da fişlendiği ortaya çıktı.

SAHTE BELGE HAZIRLAMIŞLAR
Çıkan belgeler arasında Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nun TBMM'deki muhalefet ve iktidar partisi milletvekillerine sözde halkın görüş ve düşüncelerini yansıttığı izlemini veren mektuplar gönderdiği de tespit edildi. Grubun ayrıca, birçok milletvekili ve politikacı hakkında gerçek olmayan ve yanıltıcı bilgilerin yer aldığı belgeler hazırladığı önü sürülüyor. Bu belgelerden birinin ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü yıpratmak amacıyla hazırlandığı iddia ediliyor. Belge'de Gül'ün, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Miguel Angel Martinez'e yazdığı iddia edilen mektuptan hareketle ülkeye ihanet ettiği öne sürülüyor.