kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Arnavut mantısı

Öncelikle unun ortasını açın. Tuz ve su ile börek hamuru kıvamında bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Kıyma ve soğan rendesini, tuz ve karabiber ile yoğurun. Hamuru tepsi böreği yapar gibi incelterek açın. Sigara paketi büyüklüğünde kesin. Hazırladığınız harçtan hepsine eşit olarak bölüştürün. İkiye katlayın ve tepsiye dizin. Fırında, börek pişirir gibi pişirin. Sıcakken üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Yağı yakmadan haşlayın, kırmızıbiberle karıştırın ve mantının üzerine gezdirin.

MALZEMELER
HAMURU:
*
3 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
* Biraz su
İÇİ:
*
2 kaşık kıyma
* 1 adet kuru soğan
* Tuz
* Karabiber
SOSU:
*
500 gr yoğurt
* 4 diş sarımsak
* Çeyrek paket margarin
* Maydanoz

Fırında incir
İncirleri üst kısımlarından başlayarak fakat dilimlerin birbirinden ayrılmamasına dikkat ederek dörde bölüp, hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ceviz, keçi peyniri şeker ve limon kabuğunu krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığımız harçtan herbir incirin içine birer çorba kaşığı koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgarasında incirler ısınıncaya kadar yaklaşık 5 dakika tutun. Üzerine bal döküp, ılık olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
12 adet olgun incir
* 25 gr ceviz
* 300gr keçi peyniri
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu
* Yarım su bardağı süt

Sebze çorbası
Tencereye 4 su bardağı et suyu konur. Küp küp doğranmış patates, havuç, kereviz, pirinç, ıspanak ilave edilir. 10 dakika pişirilir. Diğer tarafta un, yumurta sarısı, süt çırpılır ve tencereye yavaş yavaş ilave edilir. Kısık ateşte 5 dakika pişirilir. Kızaran köftelere kırmızı tozbiber konup çorbaya ilave edilir. İçine tuz ve limon suyu konarak, ateşten alınır.

MALZEMELER
*
1 adet küp doğranmış patates
* 1 adet havuç
* 1 komposto kasesi doğranmış ıspanak
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı un
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 yumurta sarısı
* 4 su bardağı et suyu
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı tozbiber
* Limon suyu
* 1 adet kereviz