kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Alman pastası

Margarin eritilir, soğutulur. Ilık su veya sütte maya eritilir. 10 dakika bekletilip, hamur yoğurma kabına alınır. Yağ, yumurta ve şeker konup, karıştırılır. İçine mahlep ve elenmiş un eklenip yoğrulur ve üstü örtülür. Oda sıcaklığında hamur iki katı olana kadar bekletilir. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Tepside 25 dakika daha bekletilip mayalandırılır. 170 derece orta hareketli fırında kızarana dek pişirilir. Soğuyunca kesilir. Hamur mayalanırken krema pişirilir. Süt, un, şeker ve nişasta tencerede iyice karıştırılıp, ocaktan alınıp soğutulur. Hazırlanan pastaların içine bolca sürülür, tabağa dizilir. Üzerine bol pudra şekeri serpilip servis yapılır. Arzu eden arasına meyve de koyabilir.

MALZEMELER
6 kişilik
*
175 gr. yağ
* 4 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* Kibrit kutusu kadar yaş maya
* 750 gr. un
* 1 su bardağı su-süt karışımı

İçinin kreması:
*
1 kg. süt
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 2 adet yumurta
* 7 kahve fincanı şeker
* 1 paket vanilya

Biber köftesi

Dolmalık biberleri temizleyip, yıkayın. Bir kabın içerisine kıymayı koyun. İçine yumurtaları, rendelenmiş soğanı, köfte baharını, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, iyice karıştırın. Temizlediğiniz biberlerin içine harcı doldurun. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Mutfak havlusunun üzerine çıkarın. İsterseniz pilavla ya da garnitürle servis yapın.

MALZEMELER
* 500 gr. dolmalık biber
* 500 gr. kıyma
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 3 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı köfte baharı
* Yarım demet maydanoz
* Tuz

Tahinli tavuk salatası
Tavuk göğsü bol suda haşlanır. Soğutulur. Parça parça doğranır. İçine yeşil mercimek, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze soğan, küp doğranmış salatalık turşusu ve tuz konur, harmanlanır. Limon suyu tahin ile çırpılır. İlave edilir, karıştırılır. Çiçek yağı, kırmızı biberle ateşte pişirilir. Salatanın üzerine gezdirilir. Zeytinlerle süslenir, servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 adet tavuk göğsü
* 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* 3 adet taze soğan
* 4 adet salatalık turşusu
* 1 kahve fincanı tahin
* Tuz
* Kırmızı biber
* 3 kaşık çiçek yağı
* 1 kaç tane zeytin