kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Maydanoz çorbası

Patatesleri küp biçiminde doğrayın. Bir çorba kaşığı margarini eritin . Patatesleri yumuşayana kadar kavurun. Bir kenarda bekletin. Artan bir çorba kaşığı margarini de eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. İki demet ince kıyılmış maydanozu ilave edin. İki su bardağı suyla iki dakika pişirin. Bılendırdan geçirin. İki çorba kaşığı patates püresi tozu ve bir bardağı sütü ekleyin, bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edin. Önceden kızarttığınız patatesleri çorbanın üzerine koyup servis yapın.

MALZEMELER
* İki adet patates
* İki çorba kaşığı margarin
* Bir adet soğan
* İki demet maydanoz
* İki su bardağı su
* Bir su bardağı süt
* İki çorba kaşığı hazır patates püresi tozu
* Bir çay kaşığı karabiber
* Tuz
* Yarım limon

Armut kebabı
Patlıcanlar tamamen soyulup 15 dakika tuzlu suda tutulup yıkanıp bol yağda kızartılır. Kıyma, soğan, irmik, baharat, yumurta sarıları ile köfte harcı yapılır. 15 dakika dinlendirilir. Sonra büyük parçalar koparılıp patlıcanların etrafı tamamen kapatılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta akı sürülür. 25 dakika pişirilir. Domates sosu ve makarnayla servis yapılır.

MALZEMELER
* 4 tane küçük boy patlıcan
* 500 gr. dana kıyma (yağsız)
* 2 yumurta sarısı
* Tuz
* 1 kahve fincanı irmik
* Soğan rendesi
* Karabiber
* Yeni bahar
* Kimyon
* Kızartmak için sıvıyağ
* 1 kase domates sosu

Yumurta dolması
Yumurtalardan biri ayrılır. 3 yumurta haşlanır, soğutulur, ortadan ikiye kesilir, sarıları çıkarılır, eritilir. 1 yumurta kırılır; tuz, karabiber konur. Karıştırılır, yumurtaların içlerine doldurulur. Una bulanır, tavada kızartılır. Fırın tepsisine, 2 çorba kaşığı su ile konur. Fırında 10 dakika kızartılır, üzerine kaşar serpilip servis yapılır.

MALZEMELER
* 4 adet yumurta
* tuz
* karabiber
* 1 çorba kaşığı un
* Kızartmak için sıvıyağ