kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Emin Karamehmet

TMSF'den Karamehmet'e icra yok şirketlerine birer yönetici atanıyor

RAHİM AK
İnterbank'ın fonlarının kullanıldığı gerekçesiyle Çukurova'ya haciz başlatan TMSF, Turkcell ve medya grubu hariç diğer şirketlerinin yönetimine yönetici atadı..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubu'ndan 500 milyon dolarlık alacakları için düğmeye bastı. Dün alınan kurul kararı ile grubun şirketlerine gözetimi sağlamak için birer TMSF yetkilisi atandı. Edinilen bilgilere göre yönetimine atama yapılan şirketler içinde grubun amiral gemisi Turkcell ve medya şirketleri bulunmuyor. Sanayinin öncü kuruluşlarından Kaplamin, BMC, Noksel, Çukurova İthalat ve Baytur bu şirketler arasında yer alıyor. Sadece İnterbank kaynaklarını kullandığı iddia edilen şirketlerin yönetimine atama yapıldı. Çukurova'ya tanınan 2 aylık sürenin dolmasının ardından yeni bir protokol oluşmadığı için icra işlemlerine başlamasıyla Çukurova Grubu'nun da TMSF ile borcun ödenmesi için görüşmelere başladığı öğrenildi.

CAVİT ÇAĞLAR'DAN GELDİ
TMSF kaynakları grubun görüşmeye başlaması nedeniyle şirketlerin malvarlıklarına şimdilik icra yapılmayacağını Çukurova ile birlikte borcun nasıl ödeneceğinin kararlaştırılacağı ifade edildi. TMSF'nin şirketlerin çalışmasını engellememek için bankalarda ve finans kuruluşlarında bulunan hesaplara icra koydurmadı. TMSF; Cavit Çağlar'dan tahsil edemediği alacaklarına karşılık, Interbank'ı incelemeye almış ve Çukurova'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet'e 500 milyon dolarlık fatura çıkarmıştı.