kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Banka üniversite işbirliği... Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut (sağda) ve Finansbank Genel Müdürü Ömer Aras, banka ile üniversite arasındaki işbirliğini gazetecilere anlattı.

Özyeğin'den % 1 faizli eğitim kredisi

Furkan ALP EKONOMİ
Finansbank, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerine mezun olduktan 5 ile 7 yıl sonra ödemeli kredi vermeye hazırlanıyor. Banka öğrenim kredi faizlerini ise aylık yüzde 1 faize sabitledi. Üniversite Rektörü Erhan Erkut, "5 yılda dünyada ilk 100 üniversite arasında olacağız" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Özyeğin'den % 1 faizli eğitim kredisi
Finansbank, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerine mezun olduktan sonra ödemeli kredi verecek. Üniversiteden yüzde 75 ve yüzde 50 burs kazanan öğrencilerin yıllık öğrenim ücretinin geri kalanı üniversite destekli karşılıklı burs vererek karşılayacak olan Finansbank, 5 ve 7 yıl sonra ödemeli kredilerini ise mortgage kredisine endeksleyecek. Finansbank vereceği kredi burslarında sabit faizli mortgage kredisini de yüzde 1'e sabitleyecek. Özyeğin Üniversitesi ve Finansbank arasındaki bu eğitim işbirliği ile Türkiye'de lisans eğitimini kredi ile karşılanmasında bir ilk gerçekleştirilecek.

'HEDEF AVRUPA'DA İLK 20'
Yıllık öğrenim ücretinin 24 bin lira olacağı üniversitede yüzde 75 burs kazanan bir öğrenci geri kalan 5 bin liralık öğrenim ücretini yıllık 5 bin liradan toplam 25 bin lirayı, mezun olduktan 7 yıl sonra ödemeye başlayacak. Yüzde 50 burs kazanan öğrenciler için ise ödeme süresi 5 yıla inecek. Yıllık 3 bin liralık öğrenim ücreti mezuniyetten sonra en fazla 5 yıl içinde ödenecek. 2008-2009 akademik yılında öğrencilerine kapılarını açmaya hazırlanan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut, kampus yatırımı hariç 5 yıl içinde en az 100 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ve hedeflerinin üniversiteyi dünyada ilk 100, Avrupa'da ise ilk 20 üniversite arasına sokmak olduğunu söyledi. Erhan Erkut, "Hüsnü Bey 15 yıl içinde 1 milyar dolar harcanmazsa üniversitenin başarılı bir yatırım olmayacağını söyledi. Biz en büyük yatırımıız öğretim kadrosu ve öğrencilerimize yapacağız" dedi.