kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Geçen yıl Antalya’ya 130 milyon dolara Ela Quality’yi açan Aktay Turizm, bu kez gözünü İstanbul’a dikti. Grup 100 milyon dolarlık yatırımla zengin turiste kültür turu yaptıracak

Ela, İstanbul'a 100 milyon dolarlık kültür otelle geliyor

Hacer GEMİCİ ANTALYA
Ağırladığı ziyaretçi sayısı yılda 6 milyonu aşan İstanbul'a yeni bir otel daha geliyor. Geçen yıl 130 milyon dolarlık yatırımla Antalya'ya Ela Quality Resort Otel'i kuran Aktay Turizm, 2010 yılında İstanbul'un Kültür Başkenti seçilmesiin de etkisi ile yüzünü İstanbul'a döndü. Antalya'da basın mensupları ile biraraya gelen Ela Quality Resort Otel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, İstanbul'daki otelin 2010 yılına kadar yetişeceğini ifade ederken yatırım maliyetinin de 100 milyon doları bulabileceğini söyledi. Şimdiden İstanbul'daki otele elemen yetiştirmek üzere çalışmalara başladıklarını anlatan Karatopraklı, "Üst gelir grubuna yönelik bu otelde konaklayanlar özel arabalar ve rehberler sayesinde İstanbul'un tarihi yerlerini gezecekler. Bu anlamda çeşitli paket programlar olacak" dedi. Karatopraklı, otelde sadece konaklama fiyatının 250 dolardan aşağıya olmayacağını dile getirdi.

150 ODASI OLACAK
Tarihi bir binayı yenileyerek yaklaşık 150 odalı bir otel yapmak istediklerini de anlatan ancak yeri konusunda, "Tarihi yarımadada olacak" diyerek çok fazla bilgi vermek istemeyen Karatopraklı sözlerine şöyle devam etti: "İki seçenek var bir tanesi bizim kendi mülkümüz ve tarihi bir bina. Orası olmazsa ikinci bir yerde sıfırdan da yatırım yapılabilir. Ancak Osmanlı ve Bizans tarihini yaşatacak bir yapı yapmak istiyoruz. Biz bir iş oteli değil, bir turizm oteli yapma peşindeyiz."