kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Cari açığı düşürecek bir program için çalışıyoruz'

AA
Maliye Bakanı Unakıtan, cari açığı azaltacak program için çalıştıklarını, önlemlerin orta-uzun vadeli olduğunu söyledi..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, cari açığı azaltacak bir programa yöneldiklerini söyledi. Eskişehir Şeker Fabrikası yanında yapılması planlanan yeni stat inşaatı ile ilgili bilgi alan Unakıtan burada soruları yanıtladı. Türkiye'nin önündeki en büyük sıkıntının siyasi belirsizlik olduğunu ifade eden Bakan Unakıtan, şöyle konuştu:

'SİYASİ BELİRSİZLİK BİTECEK'
''Siyasi belirsizlik de yakında ortadan kalkacak. Bununla kapatma davasından bahsediyorum. Bu yakında karara bağlanacak. Dünyanın her tarafında ekonominin bir kaidesi var. Siyasi belirsizlikler ekonomik risk getiriyor. Türkiye'de bu riskin kısa zamanda kalkmasını ümit ediyorum.'' Bakan Unakıtan, Türkiye'de cari açığın zaman zaman konuşulduğunu belirterek, cari açıkta bir iyileşmenin olduğunu, ancak enerji fiyatlarının çok fazla artmasından dolayı bunun yeteri kadar hissedilemediğini kaydetti. Türkiye'nin geçen yıl petrol, doğal gaz gibi enerji ham maddeleri için 34 milyar dolar dışarıya para ödediğini anlatan Bakan Unakıtan, şöyle devam etti:

UZUN VADELİ ÇÖZÜM
"Böyle giderse bu yıl 52 milyar dolar olacak. Türkiye'nin cari açığı da bu kadar zaten. Demek ki Türkiye'nin enerjiye ödediği para bu kadar olmasa cari açığı daha az olacak. Biz (aman bu aşağı insin) diye beklemektense cari açığı azaltacak bir programa yöneliyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımız var. Ama onunla ilgili çalışmalarımız da kısa vadede hemen bir yılda düzelmez. Getirmekte olduğumuz önlemler orta ve uzun vadede cari açığı da bir çare olacak.''