kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Enka'dan ayrılıp Rusya'da Rönesans'ı kuran Ilıcak, 1.7 milyar dolarla Forbes listesinde 707. sırada.

Dolar milyarderi Ilıcak, hücumu seçti, Hindistan'a yatırıma gitti

MENEKŞE ATASELİM
1.7 milyar dolarlık servetiyle Forbes'un milyarderler listesine giren Ilıcak, "En iyi savunma hücumdur" diyerek Hindistan'da 120 milyon dolarlık alışveriş merkezi için kolları sıvadı..
Rusya'da yaptığı gayrimenkul yatırımlarıyla hızla büyüyerek 1.7 milyar dolarlık servetiyle Forbes'un dünya milyarderler listesine giren Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Hindistan'da alışveriş merkezi yapmak için kolları sıvadı. Forbes'un milyarderler listesine bu yıl 707'nci sıradan giren ve Türkiye'de toplam yatırım tutarı 2 milyar doları bulan yeni projeler üzerinde çalışan Rönesans'ın patronu Ilıcak, Hindistan'ın Chandigarh şehrinde inşaatına bu ay başlayacakları alışveriş merkezi ve ofislerden oluşacak karma bir proje yapacaklarını açıkladı. Hintli Alchemist Ltd ile ortak olduklarını belirten Ilıcak, ilk etapta 120 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceklerini söyledi. Rönesans'ın outlet konsepti Optimum zincirinin İzmir Gaziemir'deki halkasını tanıtmak için kentte gazetecilerle bir araya gelen Ilıcak, "Kriz geldi, geçiyor şikayetlerinden kurtulup bunu aşmamız gerek" diyerek, şöyle devam etti: "Çin ve Hindistan gibi pazarlardan 'işimizi elimizden alacaklar' diye çekinmek yerine, 'en iyi müdafaa hücumdur' dedik. Türk perakendeciler de yeni açılımlara ihtiyaç duyuyorlar ve bizim projelerimizle Hindistan'a gelecekler. Öncelikle yerel bir şirketle ortak olduk, orada şirket kurduk. İlk proje 2009'da açılır. Yatırımlarımız sürecek."

PROJELER SÜRÜYOR
Ilıcak, Türkiye'de ise İstanbul'da Silivri, Kadıköy ve Göztepe'de, ayrıca Adana, Malatya, Adana, Gaziantep, Ankara ve İzmir'de yeni alışveriş merkezleri yapacaklarını açıkladı. Ilıcak, yeni projelerin 2009 ve 2010 yılları arasında tamamlanacağını belirtti.