kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ABD Başkonsolosluğu'na saldırarak 3 polisi şehit eden teröristlerin, saldırı öncesi uyuşturucu aldığı belirlendi. Kaçan araç da bulundu. Dördüncü terörist de Küçükçekmece'de gözaltına alındı ..
ABD'NİN İstanbul Başkonsolosluğu'nda 3 polis memurunu şehit eden teröristlerin kanlı saldırı öncesi uyuşturucu aldıkları ortaya çıktı. Kaçan saldırganın kullandığı gri Ford Fiesta ise İkitelli'de terk edilmiş vaziyette bulundu. Kimliği tespit edilen firari dördüncü teröristin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Araç, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çekildi ve kapalı garaja konularak incelemeye alındı. Dördüncü teröristin suçlamaları reddettiği öğrenildi. Trafik polisleri Mehmet Önder Saçmalıoğlu ve Erdal Öztaş ile Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memuru Nedim Çalık'ın şehit düştüğü kanlı saldırıyla ilgili çok yönlü araştırma sürüyor.

UYUŞTURUCU İZİ
Ölen teröristler Erkan Kargın, Bülent Çınar ve Muhsin Raif Topgil'in cesetlerinden alınan kan örneklerinde uyuşturucu bulundu. Bayrampaşa, Bahçelievler, Küçükçekmece, Hadımköy ve Yenibosna'da düzenlenen baskınlarda saldırganlardan Bülent Çınar'ın ağabeyleri Atilla Çınar ile Erdal Servet Çınar'ı gözaltına alan polis, dün de Çınar'ın eniştesi Ömer Öztayan ile Kars'ın Digor ilçesinde Reşat A.'yı gözaltına aldı. Reşat A.'nın Erkan Kargın'ın saldırıdan önce telefonla konuştuğu son kişi olduğu öğrenildi. Ayrıca dün Erkan Kargın'ın annesi ile kardeşi de sorguladı. Polisin 3 teröristin evine yaptığı baskında da çok sayıda dini içerikli kitap, örgütsel döküman ve CD bulundu. Erkan Kargın'ın evinde de çok sayıda "cihat" içerikli doküman bulundu.Öztayan'ın saldırıya katılmak için hazırlık yaptığı ancak son anda vazgeçtiği de öne sürüldü.

GRİ FORD FİESTA BULUNDU
İlk incelemelerde 3 teröristin "intihar timi" olduğu ve konsolosluğu ele geçirmek için "ölmeyi" göze aldıkları belirlendi. Kaçan 4'üncü teröristin kullandığı 34 VS 7592 plakalı araç, görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera görüntüleri yardımıyla İkitelli'de bulundu. 4'üncü terörist iddiasıyla A.K.A. da Küçükçekmece'de yakalandı. A.K.A.'nın suçlamaları kabul etmediği, polisin teşhis için tanıklarla yüzleştirme yapıp güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyeceği kaydedildi. Bu arada şüphelerin yoğunlaştığı terör örgütü El Kaide'den, hain saldırıyı üstlendiklerine dair henüz bir açıklama gelmedi. ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'un ise başkonsolosluğa yönelik terörist saldırıyı önceki gün Dışişleri Bakanlığı'na yaptığı rutin ziyaret sırasında telefonla öğrendiği ortaya çıktı.

*ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK...

*ÇATIŞMADAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
Haberin fotoğrafları