kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Saldırgan Bülent Çınar.

Öldürülen teröristin annesi: Bir karıncayı bile incitmezdi

Saldırganlar Bülent Çınar ve Raif Topgil'in aileleri: Kendi hallerinde çocuklardı. Hiçbir suça karışmadılar. Erkan Kargın onları kandırdı..
KANLI saldırıda öldürülen teröristlerin evinde tam bir şaşkınlık hâkim. "Cenazeleri devlet ne zaman verirse o zaman alırız" diyen Bülent Çınar ve Raif Topgil'in aileleri, çocuklarının kandırıldığı görüşünde. Ortaokul mezunu olan ve yaşadığı Altınşehir ile İkitelli dışında İstanbul'da hiçbir yeri bilmediği ileri sürülen Raif Topgil'in kardeşi Sümeyye, olayı televizyondan alt yazıyla öğrendi. Ancak isim benzerliği sandı. Kısa süre sonra Bülent Çınar adını da duyunca durumu annesini söyledi. Evde yarı baygın halde yatan anne Semiha Topgil ise, "Oğlum bugüne kadar hiçbir suça karışmadı. Karakolun yolunu bilmez. Hareketlerinde bir değişiklik yoktu" dedi. Kardeş Sümeyye de, "O İkitelli ve Atınşehir dışına çıkmadı. Olayı duyduğumuz an polis evi bastı. Onun tüm filmleri, CD'leri ile playstation'ını aldılar" diye konuştu.

NAMAZ KILARDI
Babası kan davası yüzünden Iğdır'dan kaçtığı ve 9 yıl kadar önce İstanbul'a göç ettiği öğrenilen Bülent Çınar'ın annesi Saniye Çınar da oğlunu Erkan Kargın'ın kandırdığını söyleyerek, "Iğdır'da çobanlık yapardı. Karıncayı bile incitmezdi. Dün sabah bir bardak çay içti çıktı" dedi. Dayısı Bahattin Öz de yeğeninin 5 vakit namaz kıldığını ancak aşırı dindar olmadığını anlatarak "Kendi halinde çok efendi bir çocuktu. Yeğenimi kandırdılar" dedi.

'DEVLET YANLISIYDI'
Afganistan'da eğitim aldığı öne sürülen saldırganlardan Erkan Kargın'ın Bitlis'in Ahlat ilçesi Dilburnu köyünde kalan yakınları da benzer bir şoku yaşıyor. İstanbul'daki ailesi konu hakkında konuşmak istemezken, Bitlis'teki bazı yakınları, Erkan 1 yaşında iken 25 yıl önce İstanbul'a göç eden aile için "Devlet yanlısıydı" dedi. Erkan Kargın'ın ailesi, İstanbul'un yoksul mahallelerinden biri olan Şahintepe'de bir gecekonduda yaşamaya başladı. Babası Mirzedi Kargın yaşamını yitirince Erkan, annesi Hatun Kargın ve 4 kardeşinin bakımını üstlendi. Yıllarca seyyar satıcılık yapıp salatalık sattı. Sonra araba alıp satmaya, dolmuşlarda çalışmaya başladı.
Haberin fotoğrafları