kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şehit polislerin cenazesine, üst rütbeli askerler, emniyet mensupları, bakanlar ve siyasetçiler katıldı.

Meslektaşları son kez selam durdu

ABD Başkonsolosluğu'na yönelik saldırıda can veren üç polis memuru için İstanbul'da tören düzenlendi. Törende, gözyaşları dualara karıştı..
İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önünde girdikleri çatışmada şehit olan polis memurları Nedim Çalık, Mehmet Önder Saçmalıoğlu ve Erdal Öztaş için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde dün resmi tören düzenlendi. Tören sırasında şehit yakınları ile meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Polislerin cenazeleri dün motosikletli trafik polislerinin oluşturduğu uzun bir kortejle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi. Törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda polis katıldı. Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Hayatının baharında şehit düşen bu kardeşlerimizin kanı yerde kalmadığı gibi, saldırıyla ilgisi olan diğer hainler nerede olursa olsun mutlaka yakalanıp adalete teslim edilecektir" dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise polislerden birinin henüz 2 hafta önce göreve başladığını, birinin ise doğacak çocuğunu göremeden öldüğünü hatırlatarak şöyle dedi: "Terörle mücadelemiz de sonuna kadar sürecektir. Terörü besleyen ve destekleyenler şunu unutmamalıdır ki, terörden kimseye hiçbir yarar gelmemiştir."

*ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK...

*ÇATIŞMADAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

CHP ÇELENGİ KRİZİ
Konuşmaların ardından Eyüp İlçe Müftüsü İsa Gürler şehitler için dua okudu. Daha sonra Türk bayrağına sarılı şehitlerin tabutları kortej ve motorlu ekipler tarafından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Şehitler son yolculuklarına çıkarken, bazı şehit yakınları polis selamı verdi bazıları da fenalaştı. Törende ilginç bir de ayrıntı yaşandı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından yollanan ve Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ile Genelkurmay Başkanlığı çelenklerinin yanında duran çelenk, emniyet personeli tarafından kalabalığın arkasına kaldırıldı.
Haberin fotoğrafları