kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünya saldırı haberini nasıl verdi?

* International Herald Tribune (ABD): 2003'te İngiliz Başkonsolosluğu'na saldırıdan sonra ilk diplomatik saldırı. Başkonsolosluk 2001'de 11 Eylül saldırısından sonra Taksim merkezinden daha sakin olan İstinye bölgesine taşındı. Saldırıda hiçbir Amerikan konsolosluk görevlisi zarar görmedi.

* Los Angeles Times (ABD): Irak savaşı Türkiye'de Amerikan ve Bush karşıtı düşünceleri artırdı. Ülke küçük ancak öldürücü güce sahip İslami hareketlerin saldırılarına birkaç kez daha sahne olmuştu.

* Washington Times (ABD): Hiçbir grup saldırı için sorumluluk üstlenmemiş olmasına rağmen, polisin öldürülen saldırganlardan üçünün Afganistan'a seyahat etmiş olduğunu söylemesiyle El Kaide spekülasyonları yapılıyor.

* Guardian (İngiltere): En son gerçekleşen olay Türkiye'de iç politik istikrarsızlık dönemine rastladı. Olay, geçen salı günü savcılığın, laik ultra-milliyetçiler tarafından muhafazakar AKP hükümetini devirmek iddiasıyla 20 kişiyi tutukladığı, -iddiaya göre- davanın da bu hafta başlayacağı bir döneme denk geldi. DIŞ HABERLER