kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şırnak'ta çatışma

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Güneydoğu kırsalında başlattığı operasyonlar sürüyor. Dün gece saat 23.00 sularında Şırnak'ın Kato Dağı bölgesinde teröristlerle sıcak temas kuran güvenlik güçleri, sabaha kadar çatıştı.

Diyarbakır ve Batman'dan kalkan savaş uçağı ve helikopterlerin destek verdiği çatışmalarda Kuzey Irak'tan sızdığı belirlenen 10 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Çatışmada bir köy korucusu şehit olurken, bir askerin yaralandığı öğrenildi.

Sabah saatlerine kadar süren çatışma Şırnak'ın Kato Dağı bölgesinde meydana geldi. Uludere, Beytüşşebap ve Gabar Dağı'nın bir kısmına kadar uzanan Kato bölgesi teröristler tarafından Türkiye'ye sızmak için genellikle kullanılıyor.

Dün akşam yine Kuzey Irak'tan bir terörist grubun sızdığı bilgisi üzerine operasyon düzenleyen TSK, Kato'da saat 23.00 sularında teröristlerle sıcak temas sağladı.

Sarp ve dik kayalıklı bölgede teröristlerle temas kuran güvenlik güçleri teröristlerin kaçabileceği istikamete çok sayıda komando ve gecici köy korucuları yerleştirdi. Çıkan ilk çatışmada bir köy korucusu şehit oldu. Köy korucusuyla birlikte öncü görevde bulunan bir asker ise yaralandı. Çatışmaların sürdüğü bölgeye sabaha kadar çevre illerden özel eğitimli askerler sevk edildi. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı emrindeki Jandarma Özel Harekat timleri ile subay ve astsubaylardan oluşan operasyon timleri sabah 03.00 sularında helikopterle operasyon bölgesine indirildi.

Operasyonlara Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları da sabaha kadar hava desteği sağladı.

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16 savaş uçakları sıcak temasın sağlandığı Kato Dağı'na kırsalındaki birliklere hava desteği sağladı.

Savaş uçaklarının teröristlerin gizlendiği belirtilen ve askerin giremediği sarp kayalıkları bombaladığı ifade ediliyor. Hava desteğinde teröristlerle temas kurulan bölgenin koordinatları Diyarbakır'daki pilotlara bildirilmesi suretiyle destek sağlanıyor.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın komutasında devam eden operasyonda bir grup teröristin ise Kato Dağı'nın sarp bölgesine kaçtığı ifade ediliyor.

Bu arada bölgede Kato Dağı'nın yanı sıra Bingöl'ün Yayladere ve Genç ilçesi kırsalı, Elazığ sınırındaki Üçocak ve Arıcak kırsalı ile Tunceli'nin Çemişkezek ilçesi kırsalında da operasyonların devam ettiği öğrenildi.

CİHAN