kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte dünyanın en mutlu ülkesi

Yeni Haber
Bilimadamlarının demokrasi, sosyal adalet ve barışçı atmosfer kriterlerini baz alarak yaptığı geniş çaplı bir araştırmada, dünyanın en mutlu ülkesinin Danimarka olduğu ortaya çıktı.

Amerikan hükümetinin finanse ettiği Dünya Değerleri Araştırması'nın sonuçlarına göre ABD sıralamada 16. oldu. Siyasi çalkantılarla boğuşan fakir ülke Zimbabve ise son sıraya yerleşti. Araştırma sonuçlarına göre, 1981'den 2007'ye kadar analiz edilen 52 ülkeden 45'inde mutluluk arttı.



İlki 1981 yılında yapılan araştırmanın sonuncusuna 350 bin kişi katıldı."Her şeyi bir araya getirdiğinizde, çok mutlu musunuz? Az mutlu musunuz? Pek mutlu değil misiniz? Hiç mutlu değil misiniz?" ile "Her şeyi ele aldığınızda, bütün hayatınızdan şu sıralar ne kadar tatmin oluyorsunuz? sorularına yanıt arandı. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki Ronald Inglehart, demokrasi ile barışın, mutluluk ile çok güçlü bağları olduğunu söyledi.

Danimarka'nın yanı sıra, analiz edilen ülkeler arasındaki Porto Rico, Kolombiya, Kuzey İrlanda, İzlanda, İsviçre, İsveç, Hollanda ve Kanada'da da insanların mutluluk oranları yükseldi.

CİHAN