kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Enver İbrahim

Türkiye, İbrahim için can güvencesi aldı

Duygu GÜVENÇ-Bülent AYDEMİR ANKARA
Fiili livata suçlaması sonrası Türk büyükelçiliğine sığınan Malezya muhalefet lideri İbrahim, Türkiye'nin hükümetten can güvencesi alması sonrası dün eşiyle evine geri döndü..
Malezya'nın ana muhalefet lideri ve Halk ve Adalet Partisi Başkanı Enver İbrahim'in sürpriz bir şekilde Malezya saatiyle önceki gün saat 06:00 sularında Türkiye büyükelçiliğinin ikametgâhına gelmesinin ardından patlayan kriz sona erdi. İbrahim, eşi Azize İsmail ile geldiği büyükelçilik ikametgâhından Türkiye'nin girişimiyle can güvenliği sağlandıktan sonra ayrıldı. İbrahim ve eşi evlerine geri döndü ancak Ankara'yı bu süre içinde 36 saat uykusuz bıraktı.

ERDOĞAN 6'SINDA MALEZYA'DA
Cumartesi gece yarısından itibaren Ankara, İbrahim ve eşi için can güvenliği sağlamak üzere harekete geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Ahmet Davutoğlu, İbrahim ile telefonla konuşurken, Dışişleri Bakanı Ali Babacan da krizi bizzat yönetti. Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan krizi takip etti. Büyükelçi Barlas Özener, Malezya Dışişleri Bakanı Reis Yetim ile görüşerek İbrahim ve ailesi için can güvenliği istedi. Malezya'dan gelen olumlu yanıtın ardından İbrahim, Türk büyükelçiliğinden ayrılarak konutuna geri döndü. İbrahim'in ziyareti Ankara'da "Erdoğan bu koşullarda Malezya'ya gidecek mi" sorusunu gündeme getirirken, böyle bir krizin uluslararası bir toplantıya katılımı etkilemeyeceği belirtiliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu 6 Temmuz'da Malezya'ya yapacağı gezinin hazırlıklarının sürmesi de bunun en büyük göstergesi olarak görülüyor.