kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkiye, Fransa'nın dönem başkanlığı için risk"

Yeni Haber
Fransa'nın 1 Temmuz itibariyle üstlendiği AB Dönem Başkanlığı için "çok dikenli" üç dosyanın bulunduğu belirtilerek bunlar, Akdeniz Zirvesi, Türkiye ve Dünya Ticaret Örgütü olarak sıralandı. Le Monde gazetesi, AKP hakkındaki kapatma davasına işaret ederek Türkiye'nin "risk" oluşturduğunu savundu.

Fransa'ın en büyük gazetelerinden Le Monde, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin AB Başkanlığı sırasında karşılaşılacak en önemli sorunları değerlendirdiği analizinde, petrol fiyatlarına ilişkin soru işaretleri gibi zorluklar üzerinde durduktan sonra "Üç dosya daha da dikenli" dedi. Gazete, bu üç dosyayı özetle şöyle sıraladı:

-"Birinci risk: Akdeniz için Birlik'in lanze edilmesi dolayısıyla 13-14 Temmuz günlerinde Suriye Cumhurbaşkanı Başer Esad'ın Paris'e gelmesi, protestolara neden olabilir.

-İkinci risk: Yüksek Mahkeme'nin iktidardaki AKP partisini yasaklaması riski var. Paris'in de, bazılarının şimdiden bir "yargı darbesi' olarak adlandırdıkları böyle bir gelişmeye tepki gösterme zorunluluğu ile dönem başkanlığını üyelik müzakerelerini baltalamama angajmanı arasında zor bir denge gözetmesi gerekecek."

-Üçüncü risk: Dünya Ticaret Örgütü.

ANKA