kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kapatma kararı bile müzakereyi durduramaz'

Lüksemburg Dışişleri Bakanı "Türkiye ile müzakerelere karar verdik ve Anayasa Mahkemesi'nin kararı bile müzakereleri durduramaz" dedi..
Ankara'ya çalışma ziyaretinde bulunan Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'la görüştü. Asselborn, Babacan'la ortak basın toplantısında, AKP davasıyla ilgili bir soruya "Günümüzde, 21. yüzyılda Venedik Komisyonu'nun ruhuna saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Umarım, Türkiye bu probleme bahsettiğim ruh çerçevesinde göğüs gerebilir. Türkiye ile müzakerelere karar verdik ve bence, Anayasa Mahkemesi'nin kararı bile Türkiye'de müzakereleri durduramaz" dedi. Asselborn, "Çocuklarımıza, torunlarımıza karşı görevimiz, ileride AB'ye yüzü dönmüş bir Türkiye sağlamaktır" diye konuştu. Lüksemburg'un sağladığı destekten dolayı teşekkür eden Babacan ise "Bu güçlü desteğin önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

ADL DİREKTÖRÜNDEN ÖVGÜ
Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın ADL Direktörü Abraham H. Foxman ve beraberindeki heyeti kabulünde, Türkiye-ABD ilişkilerinin yanı sıra Türkiye'nin Ortadoğu barış sürecine katkıları üzerinde duruldu. Görüşmede, Foxman'ın, Erdoğan'ın Suriye-İsrail arasındaki barış görüşmelerindeki rolünden "övgüyle" söz ederek, "teşekkürlerini" ilettiği öğrenildi.