kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Konya'da gaz dolu balonlar patladı: 33 yaralı

(A.A)
Yeni Haber
Konya'da, bir alışveriş merkezinin açılışında, süsleme amaçlı kullanılan ve içlerinin gaz dolu olduğu belirtilen balonların bir bölümünün patlaması üzerine, çoğu çocuk 33 kişinin yaralandığı bildirildi.

Konya Valisi Osman Aydın, yaptığı açıklamada, bir alışveriş merkezinin Binkonutlar şubesi açılışında, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte bulunduklarını, olayı gördüklerini söyledi.

Balonların ateş alması sonucu yaşanan olayda çoğunluğu çocuk olmak üzere 33 kişinin hafif yanıklar nedeniyle hastanelere kaldırıldığını anlatan Aydın, ''21 kişi Konya Numune Hastanesinde, 6 kişi Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde, diğer 6 kişi de Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüyor. Durumu ağır olan yok'' dedi.

Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise helyum gazıyla dolu balonların patlaması sonucu üzücü bir olayın yaşandığını kaydetti.

Patlayan balonların çocukların vücutlarına yapışarak hafif yanıklara yol açtığını belirten Küçükkendirci, ''Olay yerine giden ambulanslardaki sağlık ekiplerimiz çok sayıda çocuğa yerinde müdahale yaptı. Sağlık ekipleri çocukların yüzlerine yapışan balonları çıkartarak tedavi uyguladı. Şuan 33 kişi hastanelerde. Hayati tehlikesi bulunan yok'' diye konuştu.

Öte yandan, açılış töreni sırasında çocuklar için düzenlenen yoğurt yeme yarışması gibi etkinliklerin yapıldığı yerin yakınındaki balonların ateş alarak patladığı, bu nedenle olaydan en çok çocukların etkilendiği öğrenildi.