kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Van'da minibüs tarandı: 4 ölü

(A.A)
Yeni Haber
Van merkeze bağlı Çakırbey köyü yakınlarında bir minibüse silahlı saldırıda bulunuldu. İlk belirlemelere göre 4 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Van-Erciş kara yolu Çakırbey köyü yakınlarındaki silahlı saldırının, Şevginler ve Sağınç aileleri arasındaki kan davası nedeniyle meydana geldiği bildirildi.

Van'a 50 kilometre uzaklıktaki Çakırbey köyünde yaşayan Şevginler ve Sağınç aileleri arasında geçen yıl arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan, 2 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kan davasında yine kan döküldü.

Taziye ziyaretinin ardından Van'dan Çakırbey köyüne giden Halit Sağınç yönetimindeki 65 AV 664 plakalı minibüs, Van-Erciş kara yolu Çakırbey köyü yakınlarında Şevginler ailesine mensup kişilerce durduruldu.

İçerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu minibüse, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda, ilk belirlemelere göre minibüsteki 4 kişi yaşamını yitirirken, 8 kişi de yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Van'daki hastanelere sevk edildi.

Olay yerinde yoğun güvenlik önlemi alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın ardından kayıplara karışan saldırganların yakalanması için geniş çaplı arama başlattı.

Halit Sağınç yönetimindeki minibüste kimliği henüz belirlenemeyen 2 çocuk ile Rasim, Mecbure, Meryem, Abdurrahman, Rıfat, Abdulhadi, Hüsamettin ve Mahmut Sağınç ile Seyfil ve Naif Özkaya'nın bulunduğu ve Van'dan taziye ziyaretinden döndükleri öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ KESMEZ

Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, yaptığı açıklamada, iki aile arasında geçen yıl başlayan kan davasından sonra başta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Van Valisi Özdemir Çakacak olmak üzere yetkililerin iki aileyi barıştırma girişiminde bulunduğunu, ancak girişimlerin bir sonuç vermediğini söyledi.

Saldırının terör boyutu olmadığını belirten Kesmez, olayın kan davasından kaynaklandığını sözlerine ekledi.