kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şampiyon gibi karşılama

Yarı finaldeki muhteşem oyuna rağmen Almanya'ya elenen milli futbolcular İstanbul'da büyük coşkuyla karşılandı. Dünyanın ayakta alkışladığı millileri, halk şampiyon olmuş gibi bağrına bastı..
EURO 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza atan Milli Takım dün yurda döndü. Devlet başkanları gibi karşılanan milliler, 100 araçlık konvoy eşliğinde üstü açık bir otobüsle sahil yolundan Taksim'e gelip, burada düzenlenen kutlamalarda vatandaşları selamladı. Şampiyonanın yarı final maçında Almanya'ya 3-2 yenilerek elenen A Milli Futbol Takımı'nı taşıyan Türk Hava Yolları uçağı dün saat 16.00'da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Milli Takım'ı karşılamaya gelecek kalabalık dış hatlar terminalinde izdiham yaratacağı için buradan çıkış yapmayan milliler İstanbul Valisi Muammer Güler ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş'ın izni ile Devlet Konukevi'nden çıkış yaptı. Milli Takım'ın gelişi öncesi Konukevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Uçağın Devlet Konukevi'nin önüne yanaşması ile birlikte çok sayıda havalimanı çalışanı uçağın altına gelerek tezahüratta bulunurken uçaktan ilk olarak inen Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ve Fatih Terim oldu. İkili uçağın altında çiçeklerle karşılanırken havalimanı çalışanlarının yoğun ilgisi altında apronda yürümekte zorluk çeken milliler Konukevi'ne giriş yaptıktan sonra burada kısa bir süre dinlendi. Atatürk Havalimanı'nda toplanan taraftarlar, özellikle Semih, Arda, Servet ve Aurelio'ya büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

TAKSİM'DE GÖVDE GÖSTERİSİ
Millilerin gelişi sırasında başta Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi olmak üzere konvoyun geçtiği güzergâhta polis, yoğun güvenlik önlemi aldı. Havalimanına özel güvenlik birimleri getirilirken, millilerin bineceği üstü açık çift katlı otobüs de özel eğitilmiş K9 köpekleriyle didik didik arandı. Milliler, saat 17.20 sıralarında ise üstü açık çift katlı otobüsle Taksim'e ulaştı. Tarlabaşı'ndan Taksim Meydanı'na gelen Milliler, burada ellerinde Türk bayraklarıyla kendilerini bekleyen kalabalığı selamladı. Bu sırada, otobüsün üzerinde, elinde mikrofon bulunan futbolcu Sabri, yaptığı kısa konuşmada, Taksim Meydanı'na kendilerini karşılamaya gelenlere teşekkür etti. Millilerin selamlaması sırasında Taksim Gezi Parkı'nda Demet Akalın da bir konser verdi. Milli takım'ı taşıyan otobüs, Demet Akalın'ın millileri sahneye davet etmesine rağmen, coşkulu kalabalığın arasında kısa bir süre kaldıktan sonra, kafileyle birlikte Taksim'den ayrıldı.

'ŞAMPİYON OLACAĞIZ'
Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, İstanbul'dan Avrupa Şampiyonası'na giderken "Başımız dik döneceğiz" dediklerini hatırlatarak, "Bunu başardık. Türk Milli Takımı, 2010'daki Dünya Şampiyonası ya da 2012'deki Avrupa Şampiyonası'ndan birinden şampiyon olarak dönecek" dedi.