kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seks hayatının her zaman hareketli olması size bağlı!

Temel içgüdülerimizden biri olan cinsellik, yıllar geçtikçe daha mı zevkli oluyor, yoksa çözülemez bir sorun haline mi geliyor? Bu sorudan yola çıkan Hülya dergisi 20'li, 30'lu ve 40'lı yaşlardaki çiftlerin seks hayatını mercek altına aldı..
20'Lİ YAŞLAR
Genç olmak, arzu edilmek, yatakta yorganın altında yeni bir şeyler ya da erkekler denemek... 20'li yaşlarda seks hayatının temel unsurları budur! Cinsellik her türlü bedeline rağmen hayatın ilk şartı gibi görülür. Vücudu göreve hazırdır. Ve büyük olasılıkla zamanı da vardır. Genç seksin en eğlenceli tarafı özgürlüktür. Özgürlüğün en heyecan verici yanı ise şüphesiz güçtür! Yatakta kontrolün elinde olması, kendini seksi hissetmesini sağlar.

ERKEK NE İSTER?
20'li yaşlarında bir adam için 'skor' kaliteyle eş anlama gelir. Olabildiğince çok kızla çıkmaya çalışır ve sık sık erkek arkadaşlarına bu konuda hava atar. Eğer seksi bir pizzaya benzetirsek, üzerinde her malzemenin olmasını isterler. Bu yaşlarda erkekler için seks, tamamıyla bir hobi gibidir. Eş seçiminde çok seçici değildirler, kızlarla bir gecelik ilişkiler yaşarlar.

BU ÇAĞIN HANDİKAPLARI
* Pek çok kadın orgazm olabilmenin çok uzun sürdüğünü düşünür ve erkeğini mutlu etmek adına orgazm olmuş rolü yapar. Bu arada erkekler aynı özeni kadınlara göstermez. Onlara göre, bu yaşta her şey çok hızlıdır ve kadını tatmin etmek mümkün değildir.

* Bir kadın olarak asla doyuma ulaşmaktan vazgeçmemelisiniz. İlişkinizin düzgün gidebilmesi için partnerinize sizi neyin, nasıl tatmin edeceğini anlatmak en sağlıklısı olacaktır. Ona isteklerinizi açıkça anlatmalısınız.

30'LU YAŞLAR
20'lerde amaç tamamıyla kendini beğendirmekken, 30'larındaki bir kadın karşısındaki erkeğe bir imaj yaratmaya çalışmadan seksin zevkini çıkarıyor.

KADIN NE İSTER?
Tek kelime: Orgazm! Uzmanlara göre 30'lu yaşlar kadınların altın çağı. Kadınların dörtte üçü 30 yaşına kadar evlenmiş oluyor ve pek çoğu yatakta muhteşem zaman geçiriyor. Yapılan bir araştırmaya göre bekar kadınların yüzde 62'sinin cinsel ilişki sırasında 'genellikle veya her zaman' orgazma ulaştıkları bildirilirken, bu oran evli kadınlar arasında yüzde 75'e çıkıyor. 30'lu yaşlarını yaşayan kadınlar seksten zevk alıyor ve karşısındakini de mutlu ediyor.

ERKEK NE İSTER?
30'lu yaşlar erkekler ise daha derin, duygusal ve bağımlı oluyor. Erkeklerin çoğu 30'una kadar duygusal tatminden çok, fiziksel tatminin ön planda olduğu ilişkiler yaşıyor. 30'larda ise hayatlarına yeni bir kavram giriyor, 'başka biri için de bir şeyler yapması' gerektiğinin bilincine varıyor. Artık sadece tavlamak yetmiyor, onu tatmin etmesi de gerekiyor. Eşinin de zevk aldığının farkına varmak erkeklere bencil olmadıklarını hissettiriyor. Bu da seksten aldıkları zevki ikiye katlıyor. Bu yaşlarda erkekleri düşündüren tek konu, ilişkileri ilerledikçe cinsellikte yaşadıkları durumu koruyup koruyamayacakları oluyor.

ALINACAK DERSLER...
*
Bu yaşlarda çocuk yapma telaşı, iş hayatındaki stresler yüzünden eskisi kadar heyecan yaratmıyor. Erkekler farklı konulardaki yoğunluktan dolayı seksi düşünmekten bile vazgeçebiliyor.

* Hiç seksi değil ama 30'larındaki pek çok kadın ayaküstü seksin heyecanını bu dönemde keşfediyor. Erkekler için bu durum, eskisine göre çok doyurucu olmasa da spontane olması cinselliği ateşliyor. Eski sıklığında olmasa bile, farklı biçimlerde tatmin edilebiliyor.

40'LI YAŞLAR
Hayatlarında hızlı ve çabuk seks eskisi kadar yer almıyor. Ama tadını çıkarmayı öğrenmiş oluyorlar.

KADIN NE İSTER?
40'lı yaşların ilk yarısından itibaren östrojen seviyesinin düşmeye başlamasıyla yeni bir dönem başlıyor. Ama bunun bir de iyi tarafı var. Çünkü testosteron tavan yapıyor. Ancak istekleri artsa da yeterince istedikleri gibi seksi yaşayamıyorlar. Artık skor değil, kalite ön plana çıkıyor. Seks konusunda daha açık olmayı öğreniliyor.

ERKEK NE BEKLER?
Erkekler 40'lı yaşlarında en iyi seksi yaşıyorlar çünkü orgazma daha az odaklanıyorlar. Süreyi uzatarak daha fazla zevk alabileceklerinin farkına varıyorlar. Hatta yaşları ilerledikçe daha çılgın ve yaratıcı olabiliyorlar. Bu yaşlardaki erkekler ön sevişmeyle daha bir haşır neşir oluyorlar. Kadınların zevk almasını sağlayacak yeni yollar bulmaktan sıkılmuyorlar.

SONUÇTA NE OLUR?
*
Uzun yıllar birlikte yaşamanın sonucu partnere duyulan güven, hamilelik riskinin giderek azalması cinsel yaşamı pozitif yönde etkiliyor. Kadınlar bu dönemde çok daha rahat ve cinsellik yaşayabiliyor.

* 40'lı yaşlardaki erkekler seks güdülerinin eskisi kadar fazla olmadığının farkında olmuyor. Bu yaşlardaki çiftlere 'mükemmel seks' sorulduğunda, erkekler eşlerinin iyi vakit geçirdiğini söylüyor.
Haberin fotoğrafları