kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
SABIKALI ... Yeliz Özdoğru'nun katil zanlısı Kurtuluş Elmacı uyuşturucudan sabıkalı.

Öldürdüğü kızın cenazesine katıldı

İlhan DEMİRCİOĞLU / SABAH
Tecavüze kalkıştığı Yeliz'i direnmesi üzerine öldüren zanlı 88 gün sonra yakalandı. K.E.'nin Yeliz'in cenazesine katıldığı ortaya çıktı..
Sinop'ta öldürülen Yeliz Özdoğru'nun katil zanlısı olaydan 88 gün sonra yakalandı. Zanlının 15 yaşındaki kıza tecavüze kalkıştığı, kızın direnmesi sonucu tecavüzü gerçekleştiremeyince öldürdüğü belirlendi. 29 Mart'ta Uzungürgen köyündeki evinden çıkıp kaybolan Lise 1'inci sınıf öğrencisi Yeliz Özdoğru'nun cesedi 6 Nisan'da boş bir arazide bulundu. Yeliz'in elinde saç teli ve tırnakları arasındaki deri parçaları vardı. 20 gün sonra suç aleti bıçak bulundu.

BIÇAK ŞÜPHE ÇEKTİ
Bu arada cenaze törenine katılanlar arasında görüntülenen Kurtuluş Elmacı'nın olay tarihinde köyde bulunduğu ve cenaze sırasında tekrar geri geldiği şüphe çekince, dedesinin evi arandı. Evde 6'lı bıçak setindeki en küçük bıçağın yerinde olmaması şüpheleri artırdı. Elmacı'nın gelişmeleri öğrenince İstanbul'da karakola gidip "Benim için köyde ölen bir kişinin katili diyorlarmış" diye ifade verdiği belirlendi. Polis önceki gün zanlıyı evinde gözaltına alarak Sinop'a getirdi. Alkol ve gece hayatına düşkün olduğu öne sürülen ve uyuşturucu kullanmaktan sabıkalı olan Elmacı'nın olay günü sabaha kadar alkol aldığı, köye dönerken rastladığı Yeliz'e tecavüze kalkıştığı öğrenildi. Yeliz ile zanlı arasında boğuşma olduğu, daha sonra zanlının genç kızın boğazını bıçakla kestiği anlaşıldı.
Haberin fotoğrafları