kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Volvo bin 200 kişiyi işten çıkarıyor
ABD'li araba firması Ford ile ortak olan İsveç otomobil firması Volvo, Göteborg ve Malmö yakınlarındaki Olofström'daki fabrikasında çalışan bin 200 işçinin işine son vereceğini açıkladı. Volvo'dan yapılan açıklamada, firmanın 2008 yılının ilk 3 ayında yaklaşık 90 milyon Euro zarar ettiği bildirildi. Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar ve Volvo'nun ekonomik durumundan kaynaklanan nedenlerden dolayı bin 200 işçinin işine son verileceği kaydedilen açıklamada, ilk etapta işten çıkarmaların Volvo'nun Göteborg ve Olofström'daki fabrikalarında ilk önce büro hizmetindeki çalışanlardan başlanacağı ifade edildi. Ayrıca yurt dışındaki fabrikalardan da 300 Volvo çalışanının işine son verileceği belirtildi. İsveçli ekonomistler, Volvo'nun zor bir dönem geçirdiğini kaydederek, buna neden olarak dolardaki değer kaybı, benzin fiyatlarının yüksek olmasıyla birlikte Volvo araba modellerinin satışlarının çok düşük seviyede olması gösterildi.

Rusya AB'nin de etini beğenmedi!
Türkiye'den Rusya'ya ihraç edilen sebze ve meyvede sağlığa zararlı maddelerin bulunduğu gerekçesiyle zaman zaman açıklamalarda bulunan Moskova yönetimi bu seferde AB ülkelerinden ülkeye ihraç edilen et ürünlerini geri çevirdi. Rus hükümetinin yaptığı açıklamaya göre Fransa, Almanya, Danimarka, İtalya, İspanya, Belçika ve Macaristan'dan Rusya'ya gönderilen tavuk ve domuz etlerinde antibiyotik kalıntılarına rastlandı. AB Ticaret Komiseri Peter Mandelson yaptığı açıklamada etlerde bulunan antibiyotik miktarının dünya standartları çerçevesinde olduğuna işaret ederek şikayetin taktiksel olduğunu söyledi. Mandelson, Rusya'nın farklı alanlarda ithal ürünlere yönelik düzenlediği bu tür karalama politikalarıyla kendi iç pazarında gelişmeye çalışan yerli üreticilere destek sağlamayı planladığını ileri sürdü.

Biyoyakıt 30 milyon insanı aç bırakıyor
Dünya Bankası'nın yayımladığı rapora göre üretimi yaklaşık yüzde 30 oranında artan biyoyakıt ürünleri nedeniyle başta Afrika olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde 30 milyon insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Raporun duyurusunu yapan Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Pamela Cox, gelişmiş ülkelerde tarım ürünlerinin biyoyakıt olarak yetiştirilmesi için 100 milyar dolara yakın devlet desteği sağlandığına işaret ederek bu durumun gıda üretimine yönelik küresel tahıl rezervlerini hızla erittiğine işaret etti.

İran'a yaptırım Avrupalı'ya zarar verir
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehdi Safari, Avrupa'nın Tahran ile ekonomik ilişkileri konusunda düşmanca tavırları olduğunu belirterek, ülkesinin tüm banka hesaplarını Avrupa'dan çekip başka yerde yatırım yapacağını söyledi. Avusturya'da Die Presse gazetesine konuşan Safari, İran aleyhine uygulanan AB'nin son yaptırımlarına tepki göstererek, "Bu karar Birleşmiş Milletler kararından sonra alınmıştır ve bundan Avrupalılar zarar görecekler" diye konuştu. İran'ın tüm banka hesaplarını Avrupa'dan çekeceğini belirten Safari, "Önceki ortaklarımız Almanya, Fransa, İtalya, ve Avusturya idi. Artık yeni ortaklarımız var" dedi.
Haberin fotoğrafları