kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mesut Barzani

Barzani, petrolde G. Kore devlet şirketi ile de anlaşma imzaladı!

Kuzey yerel yönetimi Kanadalı petrol şirketinin ardından dün de Güney Kore devletine ait KNOC şirketi ile yeni bir petrol anlaşması imzaladığını duyurdu..
Amerikan Haber Ajansı Associated Press'in (AP) Kuzey Irak yerel yönetiminin yabancı petrol şirketleriyle yaptığı anlaşmaları sürdürdüğünü duyurdu. Yerel yönetimin internet sitesinde yer alan haberde, Güney Kore'nin devlete ait petrol şirketi Korea National Oil Co. (KNOC) ile yeni bir anlaşma imzalandığı bilgisine yer verildi. Haberde Koreli şirketle Kuzey Irak'ın Erbil ve Süleymaniye kentleri yakınlarında açılacak iki kuyunun işletimi konusunda anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Yerel hükümet iki gün önce Kanadalı bir petrol şirketi ile anlaşma yaptığı duyurmuştu.

20 ANLAŞMA İMZALANDI
Ön çalışması şubat ayında yapılmış olan anlaşma kapsamında Kuzey Irak'ta başta yol ve su kanalları olmak üzere altyapıya yönelik 2.1 milyar dolarlık yatırım yapılacağı belirtiliyor. Geçen ay Irak Merkezi Hükümeti, Koreli şirketi Irak'ta yapılacak hiçbir enerji ihalesine kabul etmeme kararı almıştı. AP'nin haberine göre kuzey Irak yerel yönetimi 2007 Şubat ayından bu güne kadar farklı petrol şirketleriyle toplam 20 anlaşmaya imza attı. Irak Merkezi Hükümeti ise bu anlaşmaları tanımadığını belirterek bu anlaşmalara imza atan şirketleri gelecekte yapılacak ihalelere dahil etmemekle tehdit ediyor.