kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kim ne dedi?

Onur Öymen (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Bu söylemle, Türkiye'de nasıl bir zihniyetin iktidarda olduğu açıkça görülüyor. Aslında Türk toplumuna travma yaşatan, Türkiye'nin çağdaşlaşmasının önünde büyük bir engel teşkil eden AKP iktidarıdır.

Hakkı Süha Okay (CHP Grup Başkan Vekili): Hedef Cumhuriyeti rotasından çıkarmak, aydınlanmanın rövanşını almaktır.

Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı): Bu sözler adeta partiyi kapattırmak için özel bir gayret anlamını taşıyor. Bile bile çanak tutuyor.

Oktay Vural (MHP Grup Başkan Vekili): Cumhuriyeti ve milli mücadeleyi özümsememiş bir zihniyetin, yabancı bir gazetede ortaya koyduğu tavırdır bu. Böyle bir anlayışın Türkiye'yi yönetmesi en büyük zaaftır.

Masum Türker (DSP Genel Sekreteri): Fırat'ın açıklamasını Cumhuriyet'in temellerini sarsmaya yönelik görüyorum. Fırat'ın söylediğine katılmak mümkün değil.

Mehmet Gülcegün (SHP Genel Başkan Yardımcısı): Halkın kendisinin gerçekleştirdiği bir kurtuluş mücadelesi sonrasında travma yaşandığını söylemek tam bir zavallılıktır, bilimden nasibini almamaktır.

Yekta Güngör Özden (Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı): Varlıklarını Atatürk ve arkadaşlarına borçlu olanların akıl, terbiye ve insanlık dışı yaklaşımları Türk ulusunun takdirleriyle yerini bulmalıdır. ANKARA