kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakanlık'tan 'örtülü ödenek' açıklaması

ANKARA
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Batman'da yanıt verdiği, Özel Kalem Müdürlüğü'nün harcamalarıyla ilgili iddiaya bir açıklama da Başbakanlık'tan geldi. Bir gazetenin 'iddiayı soruşturmadan manşetine taşımasına' ilişkin eleştirinin de yer aldığı Başbakanlık açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

* Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü 2007 yılı bütçesi 290.785.381 YTL olup bunun %90'ı olan 262.286.521 YTL'si örtülü ödenektir.

* Örtülü ödenek bütçe tekniği gereğince "görev gideri" olarak Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinde gösterilmektedir. Örtülü ödenek ile ilgili sorular ve cevaplar kanun hükmüyle mütenasip ciddiyet ve sorumluluk gerektirir. Hiçbir gerekçe ile bu ilkelerden ödün verilemez.

* Görev giderleri haricindeki kalan 28.5 milyon YTL'nin 14.5 milyon YTL'si valiliklere afet, yangın, sel gibi acil durumlar için aktarılmıştır.

14 MİLYON YTL PERSONEL İÇİN
*
Kalan 14 milyon YTL ise Başbakanlık personelinin maaş, sosyal güvenlik, yolluk, tedavi ve cenaze giderleri, temsil ve tanıtma giderleri ile kırtasiye ve makine teçhizat alımı için kullanılmıştır. Bu başlıktaki genel toplamı da içeren 2007 yılı Başbakanlık Faaliyet Raporu da resmi internet sitemizde yayımlanmış, TBMM ve ilgili denetim organları ile tek tek milletvekillerine de sunulmuştur.