kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Danıştay, Eldorado'ya İzmir'de izin vermedi
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan Efem Çukuru Köyü'nde Kanadalı Eldorado Gold'a altın çıkarması için verilen kamulaştırma izninin yürütmesini durdurdu. Bakanlar Kurulu'nun verdiği kamulaştırma izninin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Efem Çukuru köyünde yaşayan Mustafa Özdemir Dava açtı. Danıştay 6. Dairesi, yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Kararın temyiz incelemesini yapan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yürütmenin durdurulması talebinin kabulüne karar verdi. Bu kararın ardından kamulaştırma izninin iptali esastan görüşülecek.
ANKA

Alara'nın dev kirazı 17 YTL'den satılıyor
Türkiye'nin yaş meyve ihracatında önemli bir yer tutan Alara Tarım, internet sitesi aracılığıyla napolyon kirazının 28 milimetre ve daha büyük ebata sahip olanlarını 'dev kiraz' adı altında kilosu 17.5 YTL'den satıyor. Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Kerim Taner, Türkiye'deki toplam üretimin sadece yüzde 5'inin 28 milimetre ve üzerinde boyuta sahip olduğunu söyledi. Çiftçiden aldıkları kirazlar arasında seçilen bu dev kirazların ilgi gördüğünü belirten Taner, arz-talep dengesine göre fiyatların oluştuğunu bildirdi. Akşehir ve çevresinde hasadı devam eden napolyon kirazının iri boyutluları çiftçiden ortalama 4 YTL'den, orta büyüklüktekiler ise 1 YTL'den alınıyor.

Türk-KrediRating'e SPK'dan lisans
TCR Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri (Türk-KrediRating), Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) "Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Lisansı" aldı. Türk-KrediRating Genel Müdürü Ceyhun Kır yaptığı yazılı açıklamada, SPK'nın bu kararı ile bu konuda yetki alan üçüncü şirket olduklarını söyledi. Kır, Türk-Kredi-Rating'in Ağustos 2007'de kredi derecelendirme yetki belgesini aldığını hatırlatarak ayrıca yapılandırılmış finans, varlığa dayalı menkul kıymet ve mortgage ürünlerini de derecelendirdiklerini kaydetti.

Moda Akademisi sektöre dönüş sağladı
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, geçtiğimiz yıl aralık ayında faaliyete geçen İstanbul Moda Akademisi'nin (İMA) kısa bir zamanda sektöre geri dönüşü sağladığını söyledi. İMA'nın öğrencileri için verilen davette konuşan Orakçıoğlu, "İMA kurulduğu günden bu yana düzenlediği sergiler, konuk ettiği dünyaca ünlü tasarımcılar ve düzenlediği paneller ile moda sektörüne büyük katkıda bulundu" dedi.
Haberin fotoğrafları