kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Denetim sırası sağlık sektörüne geldi

AA
İnşaattan sonra sağlıkta denetime başlayan Hesap Uzmanları Kurulu, özel hastane ve ilaç firmalarında kapsamlı vergi incelemesi için harekete geçiyor..
Maliye Bakanlığı, inşaat sektöründen sonra sağlık sektörünü de büyüteç altına alıyor. Maliye Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural'ın verdiği bilgiye göre, hesap uzmanları gayrimenkul piyasasında gerçekleştirdikleri sektör denetimlerine, sağlık sektörünü de dahil etti. Bu çerçevede, ilk 5 bin kurumlar vergisi ve ilk bin gelir vergisi mükellefleri arasında yer alan özel hastaneler, ilaç şirketleri ve büyük laboratuvarlar nezdinde kapsamlı vergi incelemesi yapılması kararı alındı. Denetimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki sağlık kuruluşları, 3 büyük ildeki grup başkanlıkları kanalıyla denetime alınacak. Haziran-eylül döneminde Antalya, Bursa, Çorum, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Kahramanmaraş, Samsun, Kuşadası, Gebze, Bodrum ve Ereğli'de yapılacak denetimlerin sağlık kuruluşları nezdinde de vergi incelemesi yapılacak.

KONUTTA DA İNCELEME
Hesap uzmanları, inşaat ve gayrimenkul piyasasındaki denetimlere de devam edecek. Bu denetimlerde öncelik büyük konut projelerinde olacak. Hesap uzmanlarının 2006 ve 2007 yılı inşaat sektörü incelemeleri, emlak satış değerlerinin, tapu kayıtlarında yarı yarıya yer aldığı sonucunu vermişti.