kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğuş Oto, üretim aşkıyla sıfırdan yatırıma soyundu

CÜNEYT TOROS
Meiller ile birlikte damper fabrikası kuran Doğuş Otomotiv, ithalat ve distribütörlüğe, üretimi de ekledi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, "Sanayicilik bir aşk, bir ruh, bu ülkeye inanıyoruz" dedi..
Doğuş Grubu, dünyanın en büyük damper üreticisi Meiller'le ortak kurduğu fabrikayı Adapazarı'nda hayata geçirdi. Böylece ithalat ve distribütörlük alanında faaliyet gösteren Doğuş Otomotiv, üretimle faaliyetlerine yeni bir sayfa eklemiş oldu. Sıfırdan yatırım olma özelliği taşıyan ve 10 miyon Euro'ya malolan fabrikadan 5 yılda 180 milyon Euro ciro, 57 milyon Euro ihracat hedefi konuldu. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk "İstesin fabrikayı hemen kurmak için hazırız" diyerek Alman otomotiv devi Volkswagen'e (VW) de mesaj yolladı. Altı ay gibi rekor sürede tamamlanıp 'sıfır hata'yla üretime başlayan damper fabrikası, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı bir törenle geçen hafta Cuma günü açıldı. Türkiye'nin kurumsal ilk damper fabrikası an tesis aynı zamanda Türkiye'nin özlem duyduğu sıfırdan yatırım (greenfield) olma özelliği ile dikkat çekiyor. Açılışta gazetecileri konuk eden Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk siyasi gerilim ve dış konjonktürün bu yatırım için bir sorun yaratıp yaratmayacağı sorusuna ise "Hiçbir soru işaretimiz yok" yanıtını verdi.

'BÖYLE KALİTE GÖRMEDİK'
Meiller'le ortak damper fabrikasıyla sanayiciliğe adım atan Şahenk, bugüne kadar üretim hariç otomotiv sektörünün her alanında faaliyet gösterdiklerini kaydederek şunları söyledi: "Sanayicilik bir ruh, bir aşk. Uzun vadeli bir koşu. Biz memleketimize inanıyoruz, Türkiye'yi anlatabilmenin en büyük fırsatı önemli dostları markaları buraya getirmek. Önümüzdeki ay Krone'yle İzmir'de kuracağımız konteyner fabrikasının temelini atacağız. Türkiye'de sanayici olduğum için gurur duyuyorum. Umarım bu tür yatırımlar gelmeye devam eder." Şahenk'in daha önce de birkaç kez gündeme getirdiği, VW'yle üretim konusunda da açıklamalar yaptı. "VW'yle Türkiye'de üretim yapmayı istiyoruz. Bugün 'evet' desinler biz fabrikayı hemen kurmak için hazırız" dedi. 10 milyon Euro'ya kurulan ve 150 kişinin istihdam edildiği fabrikanını açılış töreni öncesinde gerçekleşen sohbet toplantısına Meiller'in tepe yöneticileri de katılırken konuşmalara Türk işçilerinin kaliteli üretimi damga vurdu. Türkiye'nin bölgede önemli bir üretim üssü haline geldiğini söyleyen Ferit Şahenk "Hem enerjiye yakın hem enerjinin geçiş noktası oldu. Gelişen piyasalarda batı şirketlerini en iyi şekilde anlayabilecek insan kaynağıyla da ev sahibi yapacak hale geldi" dedi.
Haberin fotoğrafları